Les noves restes trobades al bosc de Begur corresponen a un crani humà

Dos homes que buscaven ferralla van localitzar dimecres una bossa amb parts d'un cadàver

Les noves restes que els Mossos d'Esquadra han trobat a la zona boscosa de Begur (Baix Empordà) corresponen a un crani humà. Agents de l'àrea d'investigació criminal, amb el suport de la unitat canina, han localitzat el crani aquest dijous, durant una batuda feta a la zona on ahir dos homes que buscaven ferralla van localitzar una bossa amb restes cadavèriques a dins. L'autòpsia i les anàlisis forenses seran essencials per identificar de qui són les restes.

Una de les possibilitats és que siguin d'un empresari de la construcció que va desaparèixer a Pals el febrer de l'any passat. Els forenses han fet radiografies al Trueta de les restes cadavèriques que hi ha dins la bossa per saber quina és la posició del cos.

La batuda que agents d'investigació dels Mossos d'Esquadra i gossos ensinistrats han fet al llarg d'aquest dijous al matí ha permès localitzar un crani humà. Els agents ha pentinat la zona on dimecres a la tarda dos joves veïns de La Bisbal d'Empordà (Baix Empordà) que buscaven ferralla van trobar una bossa amb restes humanes dins. A la bossa hi ha un cadàver humà en estat avançat de descomposició i roba però no hi havia el cap de la víctima.


Després que els Mossos localitzessin el crani humà, s'ha activat de nou la comitiva judicial, formada pel titular del jutjat que instrueix el cas, un secretari judicial i la forense, que ha anat fins al lloc per fer l'aixecament de les restes i per recopilar totes les proves que han localitzat a la zona. Cap a dos quarts de quatre de la tarda, han aixecat els cordons policials i han donat per acabada la batuda.

Els forenses de l'Institut de Medicina Legal de Girona faran l'autòpsia al cadàver. La primera prioritat és identificar la víctima. Una de les possibilitats amb les quals es treballa és que sigui un empresari de la construcció de Pals que va desaparèixer el febrer de l'any passat. Amb l'autòpsia també intentaran esclarir les causes de la mort, si és que el pas del temps no ha eliminat proves.

Al llarg del dia, els forenses han fet radiografies a l'hospital Josep Trueta de Girona a la bossa trobada dimecres per saber quina és la posició del cos abans de treure'l de la bossa per fer-li l'autòpsia. Tot i que hi ha roba i restes cadavèriques dins la bossa, encara es desconeix si pot ocultar alguna prova.