Localitzen més restes humanes al bosc de Begur

Els agents pentinen una àrea de 300 metres en direcció a la platja amb l'ajuda de gossos ensinistrats

Els Mossos d'Esquadra han trobat més restes humanes a la zona boscosa de Begur (Baix Empordà) on ahir a la tarda dos homes que buscaven ferralla van trobar una bossa amb ossos al seu interior.

Durant tot el matí, agents de l'Àrea d'Investigació Criminal, amb l'ajuda de gossos ensinistrats, han pentinat una àrea d'uns 300 metres, des de la cuneta de la carretera en direcció a la platja. Els agents també estan recollint diversos indicis.

D'altra banda, els forenses faran avui l'anàlisi de les restes localitzades, per intentar identificar a qui corresponen. La hipòtesi que pren força és que es tracti d'una mort criminal. Els mossos s'han posat en contacte amb familiars de l'empresari desaparegut l'any passat a Pals.

Des de quarts de deu del matí, una vintena d'agents dels Mossos d'Esquadra han començat a fer batudes per la zona boscosa on ahir dos veïns de la Bisbal d'Empordà que buscaven ferralla van localitzar unes restes humanes. Els ossos es trobaven a dins d'una bossa industrial, a tocar de la carretera que porta cap a la platja del Racó.

La macabra troballa es va fer cap a quarts de tres de la tarda. Els dos homes van endinsar-se una mica al sotabosc, en un indret on hi ha una senyal de trànsit tombada i, més avall, un calefactor. Allà a prop era on es trobava la bossa amb els ossos, que correspondrien a la part baixa de la cama.

Quan la van mig obrir, els dos homes van adonar-se de seguida que es tractava de restes humanes. Un d'ells es va quedar en estat de shock, mentre l'altre va anar a alertar la Policia Local, que va ser qui va donar l'alerta als mossos.

Les restes localitzades ahir ja es troben a l'Institut de Medicina Legal de Girona, on els forenses les analitzaran al llarg d'aquest dijous. Les proves han de servir per intentar esclarir la identitat de la persona morta. De moment, la hipòtesi que pren més força és que es tractés d'una mort criminal.

Aquest matí, agents de l'Àrea d'Investigació Criminal central dels mossos, amb el suport d'unitats de Girona i la Bisbal d'Empordà han rastrejat a fons la zona boscosa. Els mossos han establert un perímetre d'uns 300 metres en línia recta des de la carretera fins a la platja, i durant hores, s'han marcat indicis que puguin servir per a la investigació.

En aquest rastreig, també s'ha comptat amb l'ajuda de la unitat canina. Durant la recerca, els mossos han localitzat més restes humanes en diferents indrets del sotabosc. Això ha obligat a activar la comitiva judicial, que en aquests moments s'està desplaçant fins a Begur per fer l'aixecament de les restes i indexar les diferents proves i indicis que s'han localitzat. El cas es troba sota secret de sumari.

Contacte amb la família d'un desaparegut

Una de les línies de la investigació apunta que les restes podrien pertànyer a un empresari alemany de 70 anys desaparegut a Pals (Baix Empordà) el 13 de febrer de l'any passat. L'home, un constructor, era propietari de dues immobiliàries i en el moment de desaparèixer tenia previst viatjar a Tailàndia.

Des d'aleshores, la família no n'ha tornat a saber res més. Els Mossos d'Esquadra, però, ja s'han posat en contacte amb ells per fer-los saber que s'havien trobat unes restes òssies humanes en aquesta zona boscosa de Begur, que es troba a prop del municipi de Pals.