Les Fires de Sant Narcís incrementen el nombre d'actes populars

Un sopar de festa major, una diada ciclista, una caminada nocturna al Castell de Sant Miquel, algunes de les novetats

L'Ajuntament de Girona ha donat a conèixer aquest dijous el gruix de la programació de les Fires de Sant Narcís de Girona. El consistori ha destacat l'aposta que ha fet per col·laborar amb entitats i associacions de la ciutat en l'organització d'acte conjunts amb l'objectiu d'aglutinar públics diversos i donar un caràcter més popular a les fires. 

La programació manté actes tradicionals i populars com el correfoc, gegants o la jornada castellera i també incorpora algunes novetats. La tinenta d'alcalde i regidora d'Ocupació i Empresa, Marta Madrenas, n'ha destacat algunes com, per exemple, un sopar de festa major a l'envelat de la plaça Miquel de Palol, un concert adreçat a persones amb qualsevol minusvalidesa a la plaça de Sant Feliu -que ha de servir per presentar el projecte 'Boomerang fa festa', que vol promoure l'oci per a aquests col·lectiu-, una pujada nocturna al Castell de Sant Miquel amb observació d'estels inclosa, una diada centrada en el món de la bicicleta o un concert organitzat a la Copa pels festivals de la ciutat.

Les atraccions se situaran un any més a la Devesa, on hi pararan 200 firaires. Madrenas ha explicat que han acordat amb el sector que el primer dia de festes, el divendres 25, les atraccions costin només un euro durant tota tarda i la nit. El Circ Raluy també tindrà el preu d'un euro el dia 28 d'octubre. 

Pel que fa l'espai de la Copa, i un cop avançada ja la programació musical, Madrenas ha afegit que ja tenen tancat el cartell dels grups que actuaran la nit organitzada pels festivals de la ciutat. Els grups escollits són Empty Pockets Jam Band, Los Mambo Jambo i The Freefall Band. Així mateix, també es deixa en mans de la comissió de la Copa la programació musical del 2 de novembre, quan passaran per l'escenari de les barraques els grups Boikot i Ebri Knight. 
L'any passat, les barraques van estar tancades tres nits perquè no hi havia programació musical. Enguany, el consistori manté aquesta decisió i no hi haurà barraques durant dues nits d'entre setmana. A més, també ha indicat que, amb la idea d'acostar les festes als barris, també han organitzat unes barraques al barri de Santa Eugènia.

Les Festes de Sant Narcís comencen el divendres 25 d'octubre (el pregoner encara no s'ha desvetllat) i els actes duraran fins al 3 de novembre. La tinenta d'alcalde ha explicat que han fet "molts esforços per reduir despeses" i han aconseguit programar noves activitats amb el mateix pressupost que el 2012, uns 390.000 euros.