Salt cerca alternatives per les famílies que viuen al bloc ocupat

Jaume Torramadé posa els serveis socials a disposició dels afectats, que ja tenen data de desallotjament sobre la taula

L'alcalde de Salt (Gironès), Jaume Torramadé, ha assegurat que els serveis municipals estan buscant solucions per a les famílies que viuen al bloc ocupat per la Plataforma d'Afectat per la Hipoteca (PAH) i que tenen el desallotjament fixat per al 16 d'octubre. Torramadé ha assegurat que encara que la relació amb la portaveu de la PAH, Marta Afuera, no és bona i no hi ha diàleg fluid, els serveis socials de l'ajuntament fan la seva feina i es preparen per atendre aquestes famílies que es poden quedar al carrer. Una vintena de membres de la PAH han anat al ple, han desplegat pancartes i han començat a cridar proclames acusant l'ajuntament de no fer res. La policia els ha desallotjat per alterar el ple.

El d'aquest dilluns era el primer ple que fa l'Ajuntament de Salt des que el jutjat ha comunicat a la PAH que ja hi ha data per al desallotjament del bloc ocupat. Una vintena de membres de la Plataforma han assistit al ple com a públic. Tan bon punt ha començat la sessió, han desplegat pancartes demanant ajuda per a les famílies que es poden quedar sense casa. Han estat en silenci ensenyant les pancartes durant una bona estona, fins que el ple ha abordat un punt de l'ordre del dia per adherir-se al protocol en casos de llançaments.


Llavors, han començat a criticar la, segons la PAH, inacció del govern municipal i ha instar l'alcalde a actuar per ajudar les famílies que viuen al bloc. La Policia Local ha desallotjat els membres de la PAH perquè estaven alterant l'ordre del ple.

L'alcalde, Jaume Torramadé, ha lamentat "les formes" de la PAH i ha assegurat que l'equip de govern està disposat a dialogar "sempre que l'altre hi posi de la seva part". "Amb crits al ple i amb 'escratxes' a casa meva, no mostren molta voluntat de diàleg", ha afirmat Torramadé que ha assegurat que, malgrat la mala relació amb la PAH, l'ajuntament està movent fitxa i està treballant per trobar alternatives per a les famílies que viuen al bloc i es poden quedar al carrer.

Torramadé ha assegurat que els serveis socials han pogut trobar una opció per a totes les famílies del municipi que han recorregut a l'ajuntament en situació d'emergència i ressalta que faran el mateix amb els que viuen al bloc. Cinc persones de les que viuen la bloc -dels quals quatre són membres d'una mateixa família- estan empadronades a l'edifici, segons dades de l'ajuntament, i la resta de sol·licituds estan en procés de resolució.

Regular l'ús de teles o objectes que tapin la cara

El ple de Salt ha aprovat una moció, presentada per la regidora de Plataforma per Catalunya (PxC), que insta el Govern a regular l'ús en espais públics de teles o objectes que tapin la cara. Tot i que la moció original parlava directament del burca o el nicab, l'han modificat per eliminar qualsevol esment a aquestes peces i que fos una moció genèrica que també es referia a l'ús de passamuntanyes o casc en manifestacions. La moció ha rebut el suport de la regidora de PxC, l'equip de govern de CiU, els dos regidors no adscrits i el regidor del PP.