Figueres garanteix el Festival de Circ fins el 2017

Avui s'ha signat el conveni entre l’Ajuntament i Circus Arts Foundation

L’Ajuntament de Figueres i Circus Arts Foundation, fundació cultural privada sense ànim de lucre creadora i organitzadora de l’esdeveniment, han tancat un conveni plurianual que garanteix una cinquena part del finançament anual (un 20%) necessari per a la celebració del Festival Internacional del Circ Ciutat de Figueres fins al 2017.

En el document les dues parts posen de manifest la necessitat de garantir la presència d’un festival que, amb només dues edicions i amb més de 37.000 espectadors en total, s’ha convertit en un referent del panorama artístic europeu per la seva alta qualitat i per la presència de destacades companyies internacionals mai vistes a Europa. Amb només dues edicions, el Festival del Circ ha proposat més de 120 artistes a través de 44 números inèdits en el vell continent provinents de 17 països, situant Figueres en el mapa mundial d’esdeveniments d’aquesta rellevància.

L’Ajuntament de Figueres participarà amb una aportació econòmica que es concreta en: 110.000 € per a l'any 2014, 115.000 € per a l'any 2015, 120.000 € per a l'any 2016 i 125.000 € per a l'any 2017. Aquesta quantia prové de la suma de les aportacions de l’Ajuntament de Figueres i de la Diputació de Girona que, plegades, van aportar a l’esdeveniment circense 45.000€ per a la primera edició i 85.000 en la seva segona. Correspon a l’organitzador aconseguir anualment el finançament del 80% restant, fins al mig milió d’euros del cost total del festival, a través de patrocinis privats i venda d’entrades.

La voluntat d’ambdues parts és que el conveni serveixi per a consolidar i mantenir l’excel·lent dinàmica mostrada en les dues primeres edicions. A més, també s’estipula que el Festival es celebrarà anualment entre els mesos de febrer i març i mantindrà el seu emplaçament del Recinte Firal de Figueres, seu de la 2a edició.

L’alcaldessa de Figueres, Marta Felip, es mostra satisfeta perquè Figueres garanteix la presència d’un espectacle únic al nostre país, d’una excel·lent qualitat i que ens projecta arreu del món, amb una notorietat que traspassa les nostres fronteres.

Per la seva part el director del festival i president de la fundació organitzadora, Genís Matabosch, estima que l’estabilitat que ofereix el conveni permetrà concentrar més energies en la complexa tasca de cerca de patrocinis privats per a un certamen que va comptar, en la passada edició, amb la complicitat de 126 empreses i entitats nacionals i internacionals.

Així mateix, i més enllà del Festival, el Conveni reflexa igualment la voluntat d’ambdues parts de convertir Figueres en un referent internacional del món del Circ i en aquest sentit es crearà una comissió de treball mixta per a consolidar la capitalitat circense i la projecció mundial com a tal de la Ciutat.

El conveni entre l’Ajuntament i Circus Arts Foundation es signarà les setmanes vinents, coincidint amb la presentació de la 3a edició del Festival Internacional del Circ Ciutat de Figueres.