Figueres iniciarà la urbanització del Passeig Lluís Companys la setmana vinent

Els treballs estan pressupostats en 511.000 euros

Les obres per urbanitzar el Passeig Lluís Companys de Figueres començaran la setmana vinent segons va informar ahir l'Ajuntament de Figueres. El projecte, que ha patit modificacions respecte les previsions inicials degut a la situació econòmica actual, han estat consensuats amb l'Associació de Veïns i residents afectats. Per la seva banda, el gerent d’Urbanisme, Xavier Ludevid, va destacar que els treballs es dividiran en dues fases, afirmant que 'dilluns vinent comencem la primera, la qual ens definirà la vialitat a la zona'. Una nova vialitat que permetrà connectar els carrers Calçada de Tapis i Verdera.

Participació veïnal

Des de l'Ajuntament de Figueres han volgut destacar que el projecte ha estat treballat i consensuat amb els veïns del barri i amb la direcció de l’IES Cendrassos. L’Ajuntament ha incorporat practicament la totalitat de peticions realitzades des de l’associació de veïns, entitat que ha demanat que s’habilités una nova zona d’aparcament per als busos escolars al passeig Lluís Companys per evitar que circulin pels carrers interiors del barri. A més, els veïns també han demanat que l’avinguda Costa Brava tingués doble sentit de circulació en el tram comprès entre els carrers Calçada de Tapis i Cendrassos.

L’execució de la fase 1 de les obres farà que s’elimini definitivament la funció d’aparcament que actualment realitza el passeig. Per minimitzar la pèrdua d’aquestes places, i d’acord amb els veïns, s’habilitarà un nou espai per aquesta funció al nord de l’actual passeig. Recordar que en les properes setmanes, i gràcies a l’obertura del sector Costa Brava, aquesta zona de la ciutat guanyarà una bossa d’aparcament gratuït de 350 places.

Finalment, i mentre durin les obres, la circulació dels vehicles es veurà lleugerament afectada (veure fotografia)