Un testimoni exculpa l'home acusat de matar la dona a trets a Girona

Bernard Andrighetto s'enfronta a 21 anys de presó per assassinat i tinença il·lícita d'armes

Dilluns al matí estava previst que comencés el judici amb jurat popular contra Bernard Andrighetto, acusat de matar la dona al seu domicili del barri de Palau de Girona la matinada del 17 d'octubre de l'any 2011. L'empresari s'enfronta a una condemna de 21 anys de presó, 19 per un delicte d'assassinat i 2 anys més per un delicte de tinença il·lícita d'armes.

El fiscal, Víctor Pillado, sosté que Andrighetto i la víctima van discutir al dormitori. Llavors, l'home va treure una pistola i va amenaçar la dona amb l'arma. Ella va fugir espantada fins al lavabo però un cop allà, el processat la va acorralar, va agafar un segon revòlver i va disparar fins a deu trets amb les dues armes alhora.

Tot i que d'entrada Andrighetto va admetre que havia disparat les armes mentre estava sota els efectes de la cocaïna però assegurava que ho havia fet contra la dona. Al llarg del procés va canviar la versió i va assegurar que a la casa hi havia una tercera persona, concretament un home de raça negra, que havia estat qui havia acabat amb la vida de la seva dona. Aquesta mateixa versió és la que apunta el fill de la víctima, que va assegurar davant els Mossos d'Esquadra que el dia dels fets va veure la seva mare acompanyada "d'un estrany" dins el domicili.

L'advocat de l'acusat, Carles Monguilod, ha demanat a la secció quarta de l'Audiència de Girona que suspengui el judici previst perquè ha aparegut un nou testimoni que corrobora la versió de l'acusat i del fill de la víctima. Segons aquest testimoni, un home que coneix li va confessar ser l'autor material del crim.

El testimoni descriu el suposat assassí com "una persona de raça negra, complexió forta, entre 1,75 i 1,80 d'alçada, ulls verds, una edat compresa entre els 35 i els 40 anys i que assegurava que es deia Fran".

"El que ha aparegut és un nou testimoni, aliè, en aparença, als interessos personals de l'acusat, que afirma haver conegut fa quasi dos anys a una persona que li va confessar haver estat l'autor dels trets que van acabar amb la vida de la víctima", exposa el president de la secció quarta de l'Audiència de Girona, Adolfo García Morales, que ha decidit suspendre el judici previst i enviar el testimoni al jutjat de violència contra la dona perquè investigui.

"Es tractaria de verificar els puntals objectius sobre els quals es fonamenta la declaració amb l'objectiu de descobrir la identitat concreta del que ara s'afirma que va ser autor dels trets", conclou el magistrat que insta a indagar sobre la suposada participació d'aquesta tercera persona en els fets.

En la interlocutòria, el magistrat apunta que no es tracta d'una revelació "inesperada", perquè ja s'havia parlat abans de la possibilitat que el crim l'hagués comès una tercera persona, però sí que es tracta d'un nou testimoni que pot ser important "si és cert el que diu".

L'advocat de la defensa, Carles Monguilod, també ha demanat que sigui la Guàrdia Civil qui investigui aquesta nova prova i no els Mossos d'Esquadra. Monguilod assegura que no és per "desconfiança" en la professionalitat dels Mossos, sinó perquè considera que seria bo que investigués el cas un grup investigador que "no estigui contaminat" per una investigació prèvia ja resolta i durant la qual van arribar "a unes conclusions molt clares".

A més, també exposa que el nou testimoni ha explicat a la Guàrdia Civil que l'individu que li va confessar que havia matat la víctima ho va fer a Vitòria i, com que es tracta d'una comunitat autònoma diferent a la catalana, els Mossos d'Esquadra no hi tenen jurisdicció. "Seria, sens dubte, un inconvenient per a ells", conclou Monguilod.