La PAH ocupa un banc per forçar una negociació de lloguer social per al bloc de Blanes

A l'edifici alliberat fa quatre mesos hi viuen quatre famílies

Seguint el precedent d'un bloc ocupat per la PAH a Sabadell per al qual van aconseguir un lloguer social per a les famílies que hi vivien, la PAH de Girona ha optat per ocupar la sucursal del Banc de Sabadell a Girona per forçar una reunió i poder negociar un lloguer per a les famílies que viuen a l'edifici ocupat des de fa quatre mesos a Blanes (Selva). En total, són quatre famílies, amb vuit adults i tres menors d'edat.

A les 10 del matí, una trentena de membres de la PAH s'han reunit a la plaça Constitució. Des d'allà, han anat fins a la plaça Josep Pla, on hi ha l'oficina de Banc Sabadell, i l'han ocupat. Després, la portaveu i un parell de membres més de la PAH s'han reunit amb el director de l'entitat per reclamar-li que els concertés una reunió amb un responsable amb capacitat de negociació.

La portaveu de la PAH, Marta Afuera, ha explicat que el bloc de Blanes era propietat de Caixa Penedès i va passar a ser del Banc Sabadell quan va absorbir la caixa d'estalvis. "Ens han dit que han transferit el pis al Sareb, el banc dolent, però creiem que ens hem d'asseure a negociar els tres per aconseguir un lloguer social", ha explicat Afuera. La intenció és que cada família pagui un lloguer assumible amb els seus ingressos.

Durant dues hores hi ha hagut entrades i sortides del despatx del director, també hi ha hagut presència dels Mossos d'Esquadra. Mentrestant, els membres de la PAH han desplegat una pancarta i s'han negat a sortir de la sucursal fins a aconseguir algun tipus d'objectiu.

Finalment, han aconseguit una reunió per al dia 25 a les 10 del matí. Afuera ha explicat que la intenció és aconseguir un lloguer social i evitar així que acabin fixant una data per desallotjar els pisos, tal com ja ha passat amb el bloc de Salt.