Castell d’Aro (Baix Empordà) acollirà aquest diumenge 24 de novembre l’acte inaugural de la temporada dels Pessebres Vivents de Catalunya amb un esdeveniment que reunirà més de 500 figurants. La representació destacada serà la formació d’un estel de Nadal gegant amb paraigües de colors a la Pineda del Pessebre, al barri de la Coma, a les 12 del migdia.
Aquesta activitat, que simbolitza la imatge de la Federació de Pessebres Vivents de Catalunya, marcarà l’inici d’un període que s’allargarà fins al 14 de gener amb més de 300 escenificacions en 46 municipis d’arreu del país.
L’acte inaugural comptarà amb activitats infantils, gimcanes i actuacions musicals, i es preveu la participació d’un miler de persones.
Representacions destacades a Girona i altres indrets
La demarcació de Girona té un pes important en aquesta temporada, amb pessebres en localitats com Bàscara, Breda, Brunyola, Calonge, Castell d’Aro, Celrà, Fontcoberta, Joanetes, Maçanet de la Selva, Navata, Pals, Peralada, Sant Martí de Llémena, Sant Martí Vell, Santa Pau, Vila-Sacra i Vilavenut.
Entre els escenaris més emblemàtics destaquen el nucli històric de Pals, el Monestir de Sant Salvador de Breda i el casc antic de Castell d’Aro, que reforcen el valor paisatgístic i cultural de les representacions. Aquest any, també es reincorpora el Pessebre Vivent de Santa Maria de Palautordera i es consoliden noves iniciatives com el de Món Sant Benet.
Entrades i informació pràctica
La Federació de Pessebres Vivents de Catalunya ha posat a la venda 125.000 entrades per a aquesta temporada, la meitat de les quals es poden adquirir anticipadament a través del web oficial. La resta estaran disponibles a les taquilles dels respectius pessebres.
Una tradició arrelada al territori
Amb més de 50 anys d’història en alguns municipis, els Pessebres Vivents són una tradició que no només promou el patrimoni cultural i artístic, sinó que també implica la participació activa de la comunitat local amb més de 5.000 figurants voluntaris. La Federació, presidida per Assumpció Garangou del Pessebre Vivent de Bàscara, té com a objectiu fomentar la col·laboració i el reconeixement d’aquestes iniciatives que atrauen milers de visitants cada any.