La coral Geriona desembarca a TV3

El cor de Girona participa al programa "Oh Happy Day"

La coral Geriona Juvenil de l’Escola Municipal de Música (EMM) de Girona ha estat una de les corals seleccionades per participar al programa de TV3 Oh Happy Day, que es començarà a emetre a partir d’aquest dissabte, dia 21 de setembre, i que s’emetrà cada dissabte al vespre. L’actor Eduard Farel·lo serà l’encarregat de presentar aquest nou concurs musical de TV3 en el qual participaran 9 corals de tot Catalunya. A més de la coral Geriona Juvenil també hi participaran les corals Gospelians&Gràcia, Coral·lí, Deudeveu, Flumine, Ol’green, Tons i sons, Messengers i Singfònics.

El cor gironí va néixer com a coral Geriona Infantil l’any 2000 i va ser el 2005 quan va formar-se la coral Geriona Juvenil, que des d’aquell moment va conviure amb el cor infantil. La Geriona Juvenil està formada per 16 noies i un noi d’entre 15 i 25 anys i està dirigida per la professora i cap del Departament de Llenguatge Musical i Cant Coral de l’EMM, Imma Pascual.  El 2007, el cor Geriona Juvenil va rebre el primer premi en el concurs de corals Sant Jordi i la seva directora el primer premi a la millor direcció coral.

El repertori de la coral Geriona Juvenil és divers i va des de la música clàssica fins a cançons espirituals negres, passant per temes de musicals, bandes sonores i compositors actuals. Des de la seva creació, el cor ha participat en la producció Somni d’una nit d’estiu, de Mendelssohn, juntament amb altres corals de Catalunya, acompanyats per l'Orquestra Simfònica del Vallès i dirigits per Manel Valdivieso. També ha interpretat l'òpera L'escuraxemeneies, de B. Britten, i obres com Ceremony of Carols, de B.Britten; Carmina Burana, de Carl Orff; The Sacred Concert, de Duke Elligton; el Requiem, de Brahms, i el Messies, de Haendel.

A més, ha participat com a cor pilot de diferents cursos de direcció coral i ha realitzat concerts amb altres formacions corals, com el cor Aglepta i el cor jove Fusió, tots dos de Sant Cugat del Vallès; Claudefaula, de Girona; els cors anglesos de Woodbridge i Dodderhill, i els cors de joves i noies de Premià de Mar. El juny del 2012 van participar cantant al Concert Desconcertant, de Ros Marbà i Miquel Desclot, amb el mestre a la direcció juntament amb l’Orquestra del Vallès i altres cors de Catalunya en el 50è aniversari del Festival de Porta Ferrada a Sant Feliu de Guíxols.