Dos ferits greus en estavellar-se un helicòpter a Vilanant

L'aeronau ha topat amb uns cables elèctrics i uns 200 abonats han quedat sense subministrament

Dues persones han resultat ferides greus després que l'helicòpter en què anàven ha topat amb un cablejat elèctric i s'ha estavellat, aquest migdia al terme de Vilanant (Alt Empordà). Segons ha informat Protecció Civil l'accident ha passat poc després de la una del migdia quan l'helicòpter, dedicat a cursos de formació, ha tocat uns cables d'Endesa per causes que no estan clares i s'ha precipitat al terra, a prop del poble de Taravaus.

Com a conseqüència de l'accident uns 200 abonats han quedat sense llum i s'ha originat un incendi a la zona. Un helicòpter medicalitzat, un altre dels bombers, dues ambulàncies i set vehicles dels bombers han treballat en aquest sinistre. Arran de l'accident Protecció Civil ha activat la Prealerta del pla especial per a emergències aeronàutiques de Catalunya Aerocat.

Segons les primeres informacions, l'helicòpter biplaça estava fent un vol amb origen i destinació a Girona, s'ha enganxat en uns cables elèctrics de mitja tensió al Mas Arrufat, al peu d'una pista forestal que va a Taravaus, i ha caigut a terra. Tot seguit s'ha incendiat.  A conseqüència de l'accident contra el cablejat elèctric, segons Endesa, 200 abonats de Vilanant s'han quedat sense subministrament elèctric. A tres quarts de dues quedaven 49 abonats sense llum.

Un dels ocupants (un home de 31 anys) ha estat traslladat en helicòpter a l'Hospital Trueta de Girona, i l'altre ocupant (un home 33 anys) ha estat traslladat en ambulància a l'Hospital de Figueres, tots dos en estat greu, segons el SEM.

En un primer moment s'havia apuntat que l'helicòpter podria estar fent un vol de formació. Finalment, s'ha confirmat amb l'empresa que el vol era de lleure i feia l'itinerari Girona-Girona, segons un comunicat de Protecció Civil.

Els Bombers hi han desplaçat un helicòpter i set vehicles que han tret els dos ocupants de l'helicòpter, que no estaven atrapats, que posteriorment han estat atesos pel SEM, que hi ha destinat un helicòpter medicalitzat i dues ambulàncies.

Sotrac a Taravaus

Segons una testimoni dels fets, la Tere, que treballa en el restaurant El Trull de Ca l'Arrufat a Taravaus, l'helicòpter s'ha enlairat correctament quan, de sobte, s'ha enredat amb els fils d'electricitat que passen a tocar del restaurant. Els fets han succeït a Taravaus, un nucli de població del terme municipal de Vilanant, al costat del restaurant. Segons ha detallat la jove, el pilot  ha explicat que ell havia deixat agafar els controls al seu acompanyant quan aquest, per causes desconegudes, s'hauria espantat i hauria deixat els comandaments.

Tot seguit, l'aparell ha impactat contra terra i s'ha incendiat. No obstant això, el pilot ha pogut treure l'altre home de l'interior de l'helicòpter abans que el foc comencés a cremar tot l'aparell. Els treballadors del restaurant, en veure l'accident, han sortit corrents amb extintors per ajudar a les dues víctimes. Segons ha detallat la Tere, aquest era el tercer vol de lleure que realitzava avui el pilot que és veí de Roses. Segons els testimonis, el pilot ha patit alguna contusió i ferida mentre que el copilot hauria patit una fractura de cama i un tall al coll.