La CUP creu que ja es donen les condicions per la consulta

El portaveu de la formació, Àlex Maymó, adverteix que cal mantenir "la tensió mobilitzadora" més enllà de la Diada

"Ni el govern espanyol, ni els mercats financers poden impedir que siguin els i les catalanes qui decideixin el seu futur com a poble en un referèndum vinculant que ha de tenir lloc durant el 2014", ha assegurat el portaveu de la CUP, Àlex Maymó, en el marc de la valoració de la Diada que ha fet la formació.

Maymó ha afegit que "s'ha demostrat reiteradament, a les urnes i al carrer, que aquest poble vol ser decidir i que cap llei injusta pot impedir l'expressió lliure d'aquesta voluntat". Amb tot ha advertit: "El poble català haurà de mantenir la tensió mobilitzadora més enllà de l'Onze de Setembre per poder fer efectiu el seu dret a decidir".

Per al membre del Secretariat Nacional de la CUP "els temps d'organitzar-se i mobilitzar-se tot just han començat" ja que "la catalan way" només és possible "anant més enllà dels límits que imposa l'estat i els mercats". Segons l'organització independentista, "avui ja es donen les condicions per celebrar un referèndum d'autodeterminació i posar en pràctica polítiques econòmiques i socials que permetin sortir de la crisi en favor de la majoria social". Per fer-ho, però, "cal una voluntat política d'anar més enllà del que aquells que manen de debò, la patronal i els mercats financers, estan disposats a acceptar".

Maymó ha remarcat que "l'èxit" de la Via Catalana, el de les mobilitzacions de l'esquerra independentista, i el de les cadenes humanes que es convocaven en favor dels Països Catalans i en defensa dels serveis públics demostren que som un poble viu que lluita per la llibertat i per un canvi de model polític i social".

Per això ha demanat "perseverància" i "determinació en l'organització i la mobilització popular", i ha conclòs fent una crida "a tots els sectors que veuen la situació actual com una oportunitat per canviar de dalt a baix el nostre país a sortir al carrer el proper 19 d'octubre a Barcelona en la manifestació que convoca la plataforma 'Independència per canviar-ho tot'".