La BBC parla del 'dia de la independència' de Catalunya

L'Indépendant francès descriu la via catalana com a "impressionant" i una "demostració de força"

La cadena de televisió pública britànica, la BBC, assegura que la cadena humana per la independència que s'ha fet aquest Onze de Setembre a Catalunya ha estat "enorme". La televisió ha preparat un reportatge amb declaracions del president Artur Mas, que ha intercalat amb imatges en moviment de diversos trams de la via catalana.

Mas ha assegurat a la BBC que intentarà "negociar" un referèndum amb Madrid pel 2014. Per la seva banda, el diari francès 'Indépendant' parla d'una via "impressionant" que ha suposat una "demostració de força dels independentistes per reclamar un referèndum d'autodeterminació". El ressò internacional per la cadena humana de la Diada continua aquest dimecres al vespre a les edicions digitals d'alguns dels principals mitjans interancionals. La BBC ha publicat a la seva pàgina web un vídeo preparat pel corresponsal Tom Burridge on es veuen alguns dels trams de la via.

El diari francès 'Indépendant' publica a la seva web una notícia on destaca que la via ha estat "impressionant". "Una impressionant cadena humana, que hauria reunit centenars de milers de persones, s'ha format del nord al sud dels 400 kilòmetres de Catalunya, en una demostració de força dels independentistes per reclamar un referèndum d'autodeterminació".

El rotatiu francès assenyala que les imatges aèries permetien veure "una línia groga formada per una multitud de persones, les unes al costat de les altres".

Atenció a les principals agències internacionals

L'agència de notícies internacionals Reuters també ha publicat un teletip sobre la cadena humana en què assegura que els participants lluïen "samarretes grogues, i s'embolicaven amb les banderes independentistes blaves, vermelles i grogues". "S'han unit de les mans, a través de ciutats i carreteres rurals, i han fet crits de celebració quan la via s'ha completat", indicat l'agència.

Per la seva banda, l'agència Associated Press (AP) també ha valorat la cadena humana com a "enorme", que assegura que tenia com a objectiu "il·lustrar la força local en suport dels esforços polítics per separar-se d'Espanya". AP indica que, segons els organitzadors, hi havia "un milió de persones a la cadena humana, moltes vestides amb les banderes independentistes".

L'agència assegura que els participants han fet càntics a favor de la independència durant la manifestació, que ha tingut "un ambient festiu" i ha comptat amb un "repic de campanes en algunes ciutats i pobles". "A Barcelona, la cadena humana ha passat per la principal plaça de la ciutat, al voltant de la Sagrada Família i a través del Camp Nou, on juga el Barcelona", diu AP. Molts mitjans internacionals, com ABC News, el 'Washington Post' o Fox News publiquen a la seves edicions on-line els teletips d'agència.