La #ViaCatalana supera la manifestació de la Diada de 2012

L'Assemblea destaca que és la mobilització "més multitudinària de la història de Catalunya"

L'Assemblea Nacional de Catalunya (ANC) calcula que el nombre de persones que han participat a la Via Catalana d'aquest dimecres és superior al milió i mig que, segons la Guàrdia Urbana, van participar l'any passat en la manifestació de Barcelona.

Així ho assegurat l'entitat a través d'un comunicat. A més, afegeixen que la massiva cadena humana que ha unit "ininterrompudament" el país de nord a sud durant 400 quilometres s'ha convertit en la mobilització "més multitudinària" de la història de Catalana.

L'ANC afirma que la mobilització ha "desbordat" totes les previsions i que ha estat un "clam massiu" a favor de la independència.

De fet, la mateixa presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, ha explicat en declaracions a TV3 que s'ha emocionat en l'inici del seu discurs polític perquè li acabaven de comunicar que la xifra de participants a la Via Catalana ha superat la de la Diada de l'any passat.

A través del comunicat, l'Assemblea es felicita perquè "l'enorme repte logístic" que ha suposat la Via Catalana ha "culminat amb èxit" i s'ha desenvolupat "de manera totalment cívica, pacífica i festiva". "La mobilització ha demostrat la capacitat d'organització del país i la voluntat d'emprendre el camí cap a l'Estat independent", conclou.

Èxit a la Catalunya Nord

Quan faltava un minut per les cinc de la tarda, el tram 722 de la Via Catalana, el que ha tingut l'origen al punt fronterer del Pertús, s'ha constituït en commemoració del Tractat dels Pirineus del 1659. D'aquesta manera, el tram de la Catalunya del Nord, en el que hi ha participat unes 2.000 persones superant totes les previsions, ha estat el primer en formar-se.

Posteriorment, a les 17:14, la cadena s'ha unit al ramal que venia de La Jonquera donant continuïtat a la Via Catalana en territori francès. A banda de les 1.200 persones que es van apuntar al tram, fins al Pertús s'hi ha acostat gent de tota Catalunya, especialment de la comarca d'Osona, que s'hi ha desplaçat en 40 autocars.