Mas: 'Podem obrir els ulls al món i ho necessitem'

El president avisa el govern espanyol que tindrà un "problema greu de relació amb Catalunya" si no escolta el clam català

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha cridat els catalans a demostrar les seves "millors cartes" en aquesta Diada i a comportar-se de manera cívica, pacífica i festiva. "Podem obrir els ulls al món, i ho necessitem", ha remarcat en declaracions als periodistes després de participar en l'acte institucional de la Ciutadella.

Mas ha opinat que Catalunya pot "impressionar el món" en aquesta Diada, però per fer-ho és important "excel·lir en la manera de fer". També s'ha dirigit al govern espanyol, a qui ha avisat que tindrà un "problema greu de relació amb Catalunya" si no escolta el clam català. Mas ha volgut remarcar que el missatge a l'Estat ja es va donar en les passades eleccions.

Recepció a l'ANC

Mas ha rebut aquest dimecres al Palau de la Generalitat l'Assemblea Nacional Catalana unes hores abans de l'inici de la cadena humana. Mas s'ha trobat amb els membres del comitè permanent de l'Assemblea a la galeria gòtica del Palau poc després de les dues de la tarda, mitja hora més tard del previst inicialment a causa del retard amb què ha acabat l'acte oficial al Parc de la Ciutadella.


Durant la trobada, la presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, ha entregat al president i a la vicepresidenta del Govern la samarreta de la Via Catalana i, posteriorment, els representants de l'executiu català i de l'entitat s'han reunit a porta tancada en un saló del Palau.