Camacho acusa Mas d'utilitzar la Diada com un 'aparador mundial de l'independentisme'

El PP reuneix unes 200 persones en un acte propi

La presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, ha estat la protagonista principal de l'acte que el seu partit ha celebrat aquesta Diada al matí de forma alternativa a l'acte institucional del Parlament i el Govern al que els populars han decidit no anar. La líder del PP ha acusat en el seu discurs al president, Artur Mas, i al seu executiu d'estar "utilitzant la Diada de tots" per convertir-la en "l'aparador mundial de l'independentisme" per "trencar la convivència i la democràcia". "Els veritables patriotes no són els que van a la Via Catalana, sinó els que estan aquí defensant Catalunya i Espanya", ha dit davant unes 200 persones que han assistit a l'acte del PP. L'acte, que ha acabat amb els assistents escoltant 'El cant de la senyera' i veient com centenars de globus vermells i grocs s'enfilaven al cel, ha comptat amb el discurs de la presidenta del PP i la lectura del seu manifest per l'Onze de Setembre. A la seva intervenció ha fet una forta defensa de "la senyera com a símbol de tots els catalans", però també ha tingut temps per carregar contra Mas.

I és que per Sánchez-Camacho CiU i el Govern "utilitzen la Diada de tots els catalans, la nostra diada, per fer l'aparador mundial de l'independentisme". És per això que els populars han volgut demostrar amb el seu acte que poden "dir al poble de Catalunya i a tota Espanya que aquí hi ha un partit i milers de catalans que representen la llibertat, la convivència, la democràcia, i que no deixarem que ningú les trenqui, ni trenqui la nostra Catalunya i la nostra Espanya".

Segons la presidenta del PP, l'executiu de Mas "s'ha convertit en el Govern dels independentistes", i per culpa d'això "hi ha milers de catalans que ens sentim orfes perquè el Govern s'ha posat al servei del separatisme i s'ha oblidat dels ciutadans".

Sánchez-Camacho també ha volgut replicar el discurs institucional del president, retreient-li que "Catalunya no necessita cap estat independent, perquè ja és lliure i madura, és a Espanya des de fa molts segles i ho seguirà sent". De la mateixa manera, ha negat que "els autèntics patriotes" siguin els que participaran a la Via Catalana, tot afegint que "el vertader patriotisme és el nostre, la nostra valentia, la dels catalans i espanyols que lluitem aquí per una Catalunya digna, d'unitat, i per una Diada de tots".

Per això ha volgut fer "una crida a la gran Catalunya silenciosa, als catalans amb avis , besavis i pares que van venir de la resta d'Espanya a construir i fer gran aquesta Catalunya". Segons la popular, tots ells estan "obligats a defensar el que és nostre, el que és de tots, el que és legítim, el que és democràtic: Catalunya i Espanya".

Per últim, la líder popular ha volgut oferir el PP a tots aquells que no veuen bé que "es vulgui revisar i manipular la història, trencar la convivència de Catalunya, trencar la neutralitat, la convivència i la democràcia". De la mateixa manera, també ha obert les portes del seu partit a "els que dubten al PSC i a Unió". "El PPC està donant la cara per la Diada de tots els catalans i espanyols", ha sentenciat.

Sánchez-Camacho ha explicat que el PP ha volgut celebrar aquest acte a la plaça del Rei de Barcelona perquè "va ser aquí on els Reis Catòlics, els primers reis d'Espanya, van rebre a Critòfol Colom després de descobrir Amèrica". "Espanya va conèixer el nou continent des de Barcelona, va saber que era el país més gran del món des de Barcelona i per això ho hem fet aquí", ha sentenciat entre els aplaudiments dels assistents.