L’Oxfam Intermón Trailwalker introdueix una nova modalitat de 25 km contra la crisi climàtica

Se sortirà d'Olot fins arribar a les Planes d'Hostoles

L’Oxfam Intermón Trailwalker torna el 2025 amb diverses novetats i amb l’objectiu de recaptar fons per a projectes que proporcionin aigua potable a comunitats d’Àfrica, Àsia i Amèrica Llatina que pateixen les conseqüències de la crisi climàtica.

La prova, que tindrà lloc el cap de setmana del 5 i 6 d’abril a la Via Verda de Girona, ofereix quatre modalitats de recorregut: 100 km, 55 km, 25 km i 10 km, aquesta última prevista per al diumenge 6 d’abril.

Com a novetat destacada, l’edició del 2025 inclourà una nova modalitat de 25 km amb sortida a Olot i final a les Planes d’Hostoles. Aquesta opció s’afegeix a les ja clàssiques distàncies de 100 km, entre Olot i Sant Feliu de Guíxols, i de 55 km, que arriba fins a Salt. L’opció més curta, de 10 km, es desenvoluparà entre Santa Cristina d’Aro i Sant Feliu de Guíxols.

Una causa solidària amb més de 30.000 participants

Des de la seva primera edició a Espanya l’any 2011, més de 32.000 persones han participat en aquesta iniciativa, que ha aconseguit recaptar més de 8 milions d’euros per lluitar contra les conseqüències del canvi climàtic en les poblacions més vulnerables. El 2024, més de 2.300 participants van recollir més de 350.000 euros en donacions.

Els participants formen equips de 6 persones (4 caminadors i 2 membres de suport en els recorreguts de 100 i 55 km), i han d’aconseguir un mínim de 1.500 euros per equip en els recorreguts llargs, o 500 euros en el cas de la prova de 10 km. Els fons es recapten a través de patrocinadors, activitats solidàries i la venda de productes amb finalitats benèfiques.

Un repte esportiu que uneix equip i solidaritat

La participació en l’Oxfam Intermón Trailwalker ha anat creixent any rere any, amb una participació femenina que ja supera el 56%. A més, el 75% dels equips es formen en entorns corporatius, consolidant l’esdeveniment com una eina potent de “team building” per a empreses.

L’alpinista Edurne Pasaban, que ja va ser ambaixadora en edicions anteriors, torna a col·laborar amb l’Oxfam Intermón Trailwalker aquest 2025. La seva experiència sobre el terreny en regions afectades pel canvi climàtic, com Guatemala, ha quedat reflectida en el documental “El fin de la eterna primavera”, on mostra la realitat de les persones que viuen en condicions extremes a causa dels efectes climàtics.

Lluitant contra la pobresa i la crisi climàtica

L’Oxfam Intermón Trailwalker no només és un repte esportiu, sinó que esdevé una poderosa eina de lluita contra la pobresa i les desigualtats generades per la crisi climàtica. Els fons recaptats es destinaran a proporcionar kits d’higiene familiar, latrines d’emergència i fonts d’aigua potable a comunitats afectades per desastres climàtics.

El canvi climàtic està alterant la vida de milions de persones a tot el món, agreujant l’accés a recursos bàsics com l’aigua potable i forçant moltes famílies a desplaçar-se per sobreviure. Aquesta edició de l’Oxfam Intermón Trailwalker vol contribuir a pal·liar aquestes situacions, fent que cada quilòmetre recorregut es converteixi en un pas més cap a un món més just i sostenible.