Centenars d'autocars surten cap a la #ViaCatalana

L'ANC assegura que uns 250 busos s'han contractat al conjunt de la demarcació de Lleida

El bon ambient i les ganes de fer història han estat protagonistes els moments previs a la sortida dels autocars cap a la Via Catalana per la Independència des del punt de les terres de Lleida on se n'han concentrat més, un total de 16 al Camp d'Esports de la capital del Segrià.

Des de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Ferran Accensi, ha assegurat que al conjunt de la demarcació s'han contractat 250 autocars i si s'hi sumen les persones que es desplaçaran pel seu compte, calculen que uns 30.000 lleidatans participaran a la cadena humana.

Així mateix, està previst que els lleidatans no només siguin a Tarragona i les Terres de l'Ebre sinó que alguns del nord aniran a comarques de Girona.

Abans de les deu del matí ja hi havia moviment a l'aparcament del Camp d'Esports de Lleida. Els autocars han començat a arribar i també els lleidatans disposats a participar da al Via Catalana. El bon ambient i les ganes de fer història eren presents entre la marea groga de samarretes de la via i també les nombroses estelades.

Molts dels participants anaven ben preparats per passar una llarga jornada al sol i de peu, de manera que s'ha pogut veure com alguns portaven cadires plegables, barrets i també neveres amb begudes fresques. És el cas d'un matrimoni de Barcelona establert a Lleida des de fa anys, en Josep Maria i la Maria Teresa, que asseguren haver seguit tots els consells de l'organització i portaven cadires ''perquè són moltes hores''. Aquest matrimoni també ha reconegut tenir moltes ganes i il·lusió de participar a la Via perquè no sempre es convoquen actes d'aquesta magnitud.

Una altra participant, la Mireia Roca, de 21 anys, ha explicat que va a la Via Catalana acompanyada de tota la seva família, amb ganes de viure un dia de ''festa''. Aquesta jove també s'ha mostrat convençuda que no hi haurà problemes d'organització per fer la cadena humana i creu que tot sortirà molt bé.

Així mateix, Eloi González, un corredor que enllaçarà el tram final de la cursa de relleus que ahir dilluns va sortir a la nit de Lleida fins a la Via Catalana, s'ha mostrat nerviós i amb il·lusió de participar en aquesta formula que els lleidatans han triat per implicar-se en la Via Catalana i que finalitza a l'Ametlla de Mar.

Quan faltaven pocs minuts per les onze del matí els primers autocars han començat a sortir en direcció a la costa de Tarragona. El coordinador de l'ANC al Segrià, Ferran Accensi, ha explicat que tenen comptabilitzats 250 autocars de les comarques de Lleida però com que no tothom està inscrit i per l'experiència de l'any passat a la Diada, en què molta gent es desplaça per compte propi amb el seu cotxe, calculen que uns 30.000 lleidatans participaran a la Via Catalana.

Així mateix, Accensi ha dit que no tots els lleidatans van a les comarques de Tarragona i Terres de l'Ebre per participar a la Via, sinó que de l'Alt Urgell i la Cerdanya es desplacen majoritàriament a les comarques de Girona. Del Camp d'Esports han sortit un total de 16 autocars però a tot el Segrià n'hi havia 45.