CDC fa una darrera crida a participar a la #ViaCatalana

Josep Rull acusa el PP d'haver perdut la "serietat institucional" per no assistir a l'acte oficial a la Ciutadella

El secretari d'organització de CDC, Josep Rull, ha aprofitat la seva presència a l'ofrena floral davant el monument de Rafael Casanova per fer una darrera crida a la participació en la Via Catalana. Rull ha definit aquesta com una "gran festa" de civisme, democràcia i il·lusió, i ha afirmat que ha de servir perquè Catalunya pugui ensenyar el món el millor del país i demostrar que és un poble "imparable".

Pel que fa a la no participació del PP en l'acte institucional de la Ciutadella, el dirigent convergent ha criticat els populars catalans, als què ha acusat d'haver perdut la "serietat institucional". Rull ha subratllat que l'acte és "impecable" i ha lamentat que el PPC es "residualitzi". Segons Josep Rull, la cadena humana d'aquesta Diada té tres destinataris fonamentals.

En primer lloc, ha dit, els propis catalans, que s'adonaran de que "plegats poden fer grans coses". En segon lloc, ha continuat, el govern espanyol, que ha de veure, segons ell, que "al segle XXI no té sentit no posar les urnes" perquè aquestes "són la solució i no el problema". I, per últim, ha afegit, la comunitat internacional. En aquest sentit, ha declarat que és necessari que la resta de nacions sàpiguen que la catalana "vol recuperar les seves llibertats".

Precisament la de la llibertat és la reivindicació que, segons el secretar d'organització de CDC, unirà a tots els què participen a la Via Catalana. Així, Rull ha comentat que aquesta està plantejada de manera "prou amplia" perquè tothom que defensa la democràcia es pugui sentir reflectit. I, per això, ha volgut remarcar evitant polèmiques amb el seu soci de federació, la majoria de dirigents d'UDC també hi seran presents.

Per altra banda, Rull ha remarcat la fermesa que va destil·lar el discurs que el president de la Generalitat va fer aquest dimarts amb motiu de la Diada. Artur Mas, ha dit, va fer palès el seu compromís amb l'"ambiciós" procés de transició nacional que, al seu entendre, ha de permetre als catalans tenir un nou estat.

Crítiques a l'actitud del PP

Rull ha afirmat que la decisió del PP de no acudir a l'acte institucional de l'Onze de Setembre organitzat pel Govern demostra que "hi ha algú que vol separar". Els actes institucionals previstos per a aquest dimecres són, ha considerat, "impecables com sempre". Per tant, segons Rull, el PP està cada vegada més "residualitzat", un fet que considera una mala noticia pels propis populars i també per a la societat catalana. Segons Rull, el PP ha perdut la "serietat institucional" amb aquesta decisió.