El 52% dels catalans està a favor de la independència segons Cadena SER

El 46,8% mantindria aquesta opció encara que s'assolís el concert econòmic

El 52% dels catalans es declara a favor de la independència de Catalunya mentre que només un 24% hi votaria en contra, segons una enquesta encarregada per la Cadena Ser amb motiu de la Diada.

Una majoria més amplia, un 80,5% dels catalans, volen que se celebri un referèndum per decidir el futur del país. I, encara que la consulta fos declarada inconstitucional, el 59,7% dels catalans anirien igualment a votar.

D'altra banda, en cas d'un acord entre Govern i executiu espanyol sobre un model de finançament similar al concert basc, el vot a favor de la independència continuaria sent majoritari amb un 46,8%. En aquest supòsit, el 27% dels catalans hi votarien en contra.

A la pregunta sobre si els catalans segueixen apostant per la independència de Catalunya encara que això suposés quedar fora de la Unió Europea, la majoria dels enquestats, en un 47,4%, es mantindrien a favor de la independència.

En referència a les culpes per haver arribat a la situació actual, els enquestats assenyalen en un 54% al PP i a la dreta espanyola com a principals responsables de l'empitjorament de les relacions entre Catalunya i Espanya.

ERC guanyaria les eleccions al Parlament i C's seria tercera força

Pel que fa a la intenció de vot si se celebressin eleccions al Parlament, ERC quedaria com a primer partit amb un 22,1% dels vots, un 1,4% més dels que obtindria CiU que quedaria en segon lloc amb una caiguda de 10 punts. Ciutadans es convertiria en tercera força política a Catalunya per la caiguda de 4 punts del PSC, que quedaria com a cinquena força, i la davallada del PPC que obtindria només el 7% dels vots. ICV-EUiA se situaria amb un 12,1% com el quart partit del Parlament mentre que la CUP es mantindria estable amb un 3,3% dels vots.