Alerta per tempestes fortes aquesta tarda

Protecció Civil manté la prealerta de l'Inuncat per xàfecs que poden deixar més de 20 litres en 30 minuts

La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) manté la prealerta de l'Inuncat davant la previsió de tempestes fortes aquest dimarts a la tarda a les demarcacions de Girona, Barcelona, nord de Tarragona (Alt Camp, Baix Camp, Tarragonès, Baix Penedès i Conca de Barberà) i algunes comarques de la Catalunya central (Anoia, Bages, Osona i Berguedà). Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), els xàfecs poden deixar més de 20 litres en 30 minuts i localment podran anar acompanyats de calamarsa o pedra. De cara a la Diada, les pluges minvaran i quedaran reduïdes a les comarques del litoral i prelitoral del sud de Barcelona i Tarragona.

Protecció Civil recomana que la ciutadania prengui les mesures d'autoprotecció necessàries en funció de la situació meteorològica i adapti les seves activitats de lleure i professionals. També es demana precaució a la ciutadania en general a prop de lleres, rius i guals: en el moment de la tempesta cal allunyar-se d'aquest punts, no travessar-los mai i situar-se en algun punt elevat si és possible. Si les tempestes van acompanyades d'aparell elèctric, cal evitar situar-se sota els arbres o torres elèctriques.


A les zones urbanes també cal prudència, evitar passar punts inundats perquè la fondària pot ser superior a la que aparenta i no travessar, ni a peu ni amb vehicle, tampoc amb 4 x 4, ponts o zones on l'aigua ja estigui passant per sobre o a punt de fer-ho. Cal mantenir nets els embornals, les terrasses i patis i els accessos als baixos per evitar l'acumulació d'aigua, sobretot si habitualment es produeix aquesta afectació.