El PSC de Girona aposta pel respecte a la pluralitat interna del partit

Juli Fernández recorda als càrrecs que la seva presència a la Via Catalana és a títol personal

El primer secretari del PSC a les comarques gironines, Juli Fernández, ha volgut tancar la polèmica amb Joaquim Nadal i ha apostat per la unitat i el respecte a la pluralitat interna del partit "com a millor eina per ser útils a la societat".

"És hora de fer política, de buscar consensos i de donar respostes a les demandes que ens fa el país", ha assenyalat Fernández, que ha presidit la primera reunió executiva del PSC després de la controvèrsia per l'acceptació de Nadal de presidir la Taula de la Ciutat de Girona pel Dret a Decidir. De fet, Fernández ha recordat als càrrecs que representen els partits o els seus òrgans de direcció que la seva presència a la Via Catalana "és a títol personal".

"El PSC defensa la reforma federal de l'Estat per resoldre l'encaix de Catalunya a Espanya; un nou estatus que impliqui una major quota d'autogovern i un millor i major finançament per al país", ha afirmat el primer secretari dels socialistes gironines, que ha precisat però que el PSC aposta clarament pel dret a decidir "i la convocatòria d'una consulta vinculant, legal i acordada a partir de la qual els ciutadans de Catalunya puguin decidir quin és el futur que volen per a Catalunya". Segons Fernández, el PSC ha d'encarar el curs polític amb la voluntat de liderar les propostes reformistes que tenen la mira posada en el manteniment de l'estat del benestar i un nou model gestió per a un nou model econòmic.


"Necessitem avançar cap a un ambient polític de radicalitat democràtica en la gestió pública a partir d'una major transparència, més participació dels ciutadans i més proximitat", ha enumerat el primer secretari del PSC a Girona. "El PSC té l'objectiu de treballar de cara a les eleccions municipals per garantir aquest model i d'un projecte català, d'esquerres, federalista i europeu", ha finalitzat Fernández.