1.440 euros de multa per intentar matar un home a cops de falç

Els processats han admès que van participar en una baralla multitudinària

Fiscalia i defensa han pactat una multa de 1.440 euros per a dos acusats d'intentar matar un home a cops de falç a Lloret de Mar. Francisco López i Jesús Zamora han admès que la matinada del 13 de setembre del 2008 van participar en una baralla multitudinària però asseguren que no van utilitzar cap arma.

Inicialment s'enfrontaven a una pena de 8 anys de presó cadascun per un intent d'homicidi però finalment han acordat condemnar-los per un delicte de baralla multitudinària.

A més, els han aplicat dos atenuants; un de dilacions indegudes perquè el cas ha trigat gairebé cinc anys a arribar a judici i un altre de reparació del dany perquè han pagat 2.413,5 euros a la víctima en concepte d'indemnització.

Els dos joves, que no tenen antecedents penals, han admès que van participar en una baralla multitudinària que hi va haver a les 5 de la matinada a la plaça Pere Torrent de Lloret de Mar (Selva) però han assegurat que no van fer servir cap ganivet ni cap falç.

La fiscalia demanava inicialment una pena de 8 anys de presó per a cadascun dels acusats per un delicte d'intent d'homicidi. L'acusació pública sostenia que els dos processats es van "enfrontar violentament" amb la víctima i, amb la intenció de matar-lo el van colpejar amb una falç. La fiscalia apuntava que mentre un dels acusats subjectava la víctima, l'altre el colpejava amb la falç fins que una tercera persona va intervenir en l'agressió i li va treure l'arma.

L'autoria dels dos joves no ha quedat provada i els processats han negat les acusacions. Fiscalia i defensa han arribat a un acord. Segons ha explicat l'advocat de la defensa, Narcís Badosa, els testimonis de la suposada agressió eren contradictoris, l'informe forense descartava que els cops de la víctima els hagués causat una falç i, a més, s'ha perdut el reportatge fotogràfic que es va fer de la roda de reconeixement i que la defensa va impugnar.

Segons l'acord entre fiscalia i defensa, la secció tercera de l'Audiència de Girona condemna els dos joves per un delicte de baralla multitudinària a pagar una multa de 720 euros cadascun i, a més, indemnitzen la víctima amb 2.413,50 euros, uns diners que ja han aportat amb la fiança que un d'ells va dipositar.

A més, han aplicat dos atenuants als processats. Un de dilacions indegudes perquè el cas ha trigat més de cinc anys en arribar a judici tot i que la fase d'instrucció -que es va fer als Jutjats de Blanes- fa temps que està tancada. L'altre atenuant és el de reparació del dany perquè els acusats ja han abonat la indemnització.

La víctima no va patir ferides profundes tot i que va tenir diverses lesions incises al cap que van necessitar punts de sutura per curar. En total, va necessitar 14 punts de sutura en tres ferides diferents, va estar ingressat un dia i va necessitar quinze dies per curar-se.