Un Girona apàtic perd el primer partit contra el Real Jaen

S'escapen els tres primers punts (3-1)

L’optimisme que hi havia a Girona es va començar a esvair el dimarts a les 12 de la nit, quan Boadas i Raset van anunciar que el club no podria fer cap incorporació per imposició de la Lliga de Futbol Professional (LFP). Avui, a Jaén, la golejada de l’equip andalús ha fet tocar de peus a terra a l’equip gironí, que ha donat una imatge pobre i una actitud deplorable.

L’entrenador asturià del Girona FC ha canviat el sistema que havia utilitzat d’inici en els tres primers partits de la temporada i ha prescindit del trivot, col·locant a Richy a l’eix de la defensa i deixant a Carles Mas sense la seva quarta titularitat consecutiva a Segona Divisió A. El nou esquema, més atrevit, no ha acabat de funcionar.

Dominats sense l’esfèrica

Si hi ha quelcom que al Girona de Ricardo Rodríguez encara se li resisteix, són les primeres parts. A Jaén, en el quart assalt de la temporada, tampoc ha estat una excepció. Els andalusos han sortit més forts i els gironins, sense David García amb una punxada a l’abductor, no han tastat l’esfèrica durant els primers minuts del matx.

Curiosament, ha estat l’ex del Girona FC, Kitoko, qui ha creat la primera ocasió de perill posant la cama al segon pal a la sortida d’un córner. La seva rematada, per sort, ha sortit per sobre de la porteria de Becerra. Un altre vell conegut per l’afició gironina, Victor Curto, també ha posat a prova per partida doble l’estabilitat d’un Girona que ha perdut el rumb durant la primera meitat. En primera instància, el de Terrassa ha xutat alt quan s’ha trobat sol davant Becerra i, més tard, el seu xut a dins l’àrea amb la cama esquerre s’ha topat amb el pal.

Les tres grans ocasions de perill dels locals han estat un seriós avís del que ha arribat al minut 37, quan una falta llançada per Nando l’ha rematat Quesada al fons de la xarxa, pentinant suaument la pilota al primer pal. Abans, només Ricky a pilota aturada havia inquietat a Toni García, que ha viscut amb tranquil·litat els primers 45 minuts.

Passivitat davant la golejada

A la segona meitat, com totes les que han disputat els gironins fins ara, hi ha hagut més espais per foradar la porteria contrària, tot i que l’estructura defensiva ha continuat patint de valent. Bordas ha tingut l’empat en un mà a mà amb Toni García, després que Becerra s’hagués fet un embolic a dins l’àrea, però el perill l’ha seguit portant l’equip local.

La sentència, a falta de 15 minuts, l’ha fet Hugo Álvarez davant una gran passivitat defensiva; deixant en evidència a Ramalho, Richy i, en última instància, a Becerra. Per si fos poc, el ridícul ha arribat amb el tercer gol local de la tarda obra de Machado a la sortida d’un córner, rematant amb massa facilitat i sense oposició. Amb l’equip abatut, Timor ha fet el gol de l’honor en un tram final de partit en que els locals han tingut la situació controlada.

Crònica cedida per:

www.MontiliviDigital.cat