Uns 15 voluntaris esperen formar part de la nova ADF de Lloret de Mar

Aquest dissabte s'ha presentat oficialment l'equip que compta amb onze persones i un camió

Unes 15 persones ja han sol·licitat accedir a la nova ADF de Lloret de Mar, que està en funcionament des del passat mes de febrer. Aquest dissabte s'ha presentat oficialment la nova agrupació que compta amb onze voluntaris, d'entre 25 i 50 anys, i un camió 4x4.

Aquest és el primer cop que Lloret de Mar compta amb una agrupació d'aquestes característiques ja que, anteriorment, l'ADF que existia només realitzava tasques de prevenció. La idea de crear aquest grup de voluntariat va sorgir el passat mes de febrer de la mà del regidor, Enric Martínez, que avui en dia és el cap de voluntaris de l'ADF. L'agrupació ja ha treballat durant aquest estiu ajudant en set focs.

Aquest dissabte s'ha presentat oficialment la nova Agrupació de Defensa Forestal (ADF) de Lloret de Mar a la plaça de la vila. En concret, l'equip està format per onze voluntaris d'entre 25 i 50 anys que van ser seleccionats pel cap del grup i antic membre del cos de Protecció Civil, Enric Martínez. Entre ells hi ha un enginyer forestal, un empresari i propietari forestal que va aportar 5.000 euros per iniciar el projecte, un jardiner, un tècnic sanitari i dos mecànics que s'encarreguen dels vehicles.


"És curiós que hagi sortit aquest projecte perquè anteriorment només hi havia una ADF que feia tasques de prevenció però no actuava en casos d'incendi", ha comentat Martínez. La idea de formar una agrupació d'aquestes característiques ja va sorgir ara fa uns anys però no es va començar a concretar fins el passat mes de febrer.

A partir d'ara, els membres ajudaran a netejar boscos, extingir incendis, vigilar, protegir l'espai forestal i realitzar campanyes de sensibilització i divulgació sobre la prevenció al bosc. Fins ara, la nova ADF ja ha treballat durant aquesta temporada d'estiu i ha fet tasques de vigilància amb motiu de l'activació del Pla Alfa, han donat suport durant els actes de la Festa Major i han col·laborat en set petits incendis entre ells el foc del Turó de Montell a Blanes.

"Intentarem anar ampliant el nombre de voluntaris quan disposem de més recursos econòmics", ha explicat el cap dels voluntaris. De moment, el cos ja ha rebut unes quinze sol·licituds. "Cal uniformar i formar a les noves persones i, de moment, no disposem dels diners per pagar l'assegurança i els costos", ha comentat.