Els alcaldes convergents es bolquen amb la #ViaCatalana

CDC remarca el compromís del partit per aconseguir que la iniciativa sigui un "èxit"

Bona part dels alcaldes de CDC de les principals ciutats de la demarcació de Girona seran presents a la Via Catalana que l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha organitzat per a la Diada.

Ja han confirmat assistència l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont (que també és diputat), el de Banyoles, Miquel Noguer, l'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, el d'Olot, Josep Maria Corominas, o el de Santa Coloma de Farners, Antoni Solà. Segons ha avançat CDC, també tenen previst sumar-se a la cadena alguns diputats com Pere Vila (que també és alcalde de Llançà), Lluís Guinó (alcalde de Besalú), o Dolors Rovirola (alcaldessa de Vilademuls). També ha confirmat assistència Jordi Xuclà, diputat de CiU al Congrés. Alguns dels càrrecs electes de CDC amb més pes a les comarques gironines han manifestat que donaran suport a la Via Catalana del proper Onze de Setembre.

Hi seran presents alcaldes de capitals de comarca com l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, el de Banyoles, Miquel Noguer, l'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, el d'Olot, Josep Maria Corominas, o el de Santa Coloma de Farners, Antoni Solà.

Altres càrrecs que han confirmat la seva presència són l'alcalde de Palol de Revardit i president del Fòrum Comarcal de l'Associació Catalana de Municipis, Jordi Xargay, l'alcalde de Molló (Ripollès) i vicepresident del Consell Comarcal, Josep Coma, o el diputat de CiU a Madrid Jordi Xuclà.

El partit també ha informat que hi ha d'altres alcaldes del territori que també aniran a fer la cadena humana, com el de Lloret de Mar, Romà Codina, o el de Torroella de Montgrí-L'Estartit, Jordi Cordón. A més, alguns dels alcaldes que han assegurat que seran presents a la Via Catalana són diputats al Parlament de Catalunya. Aquest és el cas de l'alcalde de Llançà (Alt Empordà), Pere Vila, l'alcalde de Besalú (Garrotxa), Lluís Guinó o l'alcaldessa de Vilademuls (Pla de l'Estany), Dolors Rovirola.

A banda d'aquests càrrecs del món local, el conseller gironí de Territori i Sostenibilitat -i exalcalde de Figueres-, Santi Vila, també ha dit que participarà de la iniciativa, juntament amb l'actual alcaldessa, Marta Felip.

El secretari d'Organització de Convergència, Josep Rull, ha valorat positivament l'organització de la Via Catalana que ha tingut lloc a diverses capitals europees i ha subratllat "el compromís de Convergència per tal que aquesta acció sigui un èxit durant la Diada". En aquest sentit, Rull ha reiterat el compromís de CDC per "eixamplar la majoria cap a l'estat propi" i del Govern "per articular els instruments per donar la veu a la societat civil".