Es preveu un cap de setmana passat per aigua

Les precipitacions arribaran demà a la tarda i seran generals el dissabte

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) informa que l’arribada d’una pertorbació aquest cap de setmana donarà lloc a un episodi de precipitacions que afectaran a tot el país, tot i que les més importants s’enregistraran al Pirineu Occidental i a punts del litoral i del prelitoral.
 
Demà a la tarda ja s’esperen els primers xàfecs a punts del prelitoral central i sud. Aquestes precipitacions aniran acompanyades de tempesta i podran caure localment amb forta intensitat, afectant el Ripollès i alguns punts de la Selva.
 
De cara a dissabte les precipitacions es generalitzaran a la meitat oest del país, i seran més disperses i aïllades a la resta del territori, afectant a la tarda les comarques gironines. Serà diumenge quan s’espera que les precipitacions puguin afectar a tot el país. Les precipitacions seran més quantioses al sector del Pirineu i del Prepirineu, principalment a la meitat occidental, on s’espera que es puguin superar els 100 mm de pluja acumulada.

En canvi al litoral i al prelitoral la pluja caurà en forma de xàfecs i tempestes que podran ser localment de forta intensitat i anar acompanyades de calamarsa.
 
Per aquest motiu el Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís per intensitat de pluja per demà i dissabte, així com un avís per acumulació de pluja també per dissabte.