Girona vol dinamitzar comercialment les zones menys habitades

Es modificarà la normativa per permetre l'obertura de superficies comercials més grans a zones amb poca activitat

L'equip de govern de Girona portarà al ple la modificació de tres plans parcials per permetre l'obertura de locals comercials més grans. Concretament, es tracta de tres parcel·les situades a Domeny, a la zona nord -on hi ha l'hotel Ibis- i al Güell -a tocar dels Maristes-, on la normativa estableix que els locals comercials només es poden fer en planta baixa i poden ocupar un màxim de 1.300 m².

El regidor d'Urbanisme, Carles Ribas, ha explicat que han tingut peticions de diferents cadenes de supermercats per instal·lar-s'hi però que necessiten poder fer locals més grans. Per això, Ribas considera que augmentant aquest espai fins als 2.500 m² es permet dinamitzar zones on ara no hi ha res construït.

El ple del dilluns vinent sotmetrà a votació la modificació de tres plans parcials per modificar l'espai que poden ocupar nous equipaments comercials. Segons ha explicat el regidor d'Urbanisme, Carles Ribas, es tracta d'augmentar l'espai màxim que poden ocupar els locals comercials en tres punts de la ciutat. Concretament, a parcel·les situades al nou barri de Domeny -l'espai que hi ha al costat de la Nestlé-, al sector del Güell -a tocar dels Maristes i davant de les Hortes de Santa Eugènia- i al sector nord -a la zona de l'hotel Ibis.

Segons estableixen aquests plans parcials, en aquests punts de la ciutat els nous locals comercials només poden anar en planta baixa i ocupar, com a màxim, 1.300 m². Ribas ha explicat que hi ha hagut algunes cadenes de supermercats que s'havien interessat per construir un establiment en algun d'aquests punts però que els ha fet enrere el fet de no poder superar els 1.300 m². 

El regidor ha explicat que la modificació que porten al ple ha de permetre augmentar fins als 2.500 m² l'espai que ocupen aquests nous locals (sempre mantenint l'edificabilitat i, per tant, només en planta baixa) i, així, facilitar la implantació d'aquests supermercats.

"Aquesta és una modificació que busca dinamitzar aquestes tres zones, que no estan situades al centre de Girona i que fa temps que estan parades", ha manifestat el regidor, que remarca que en cap cas es permetrà fer grans centres comercials i que es manté que només es poden construir locals comercials en planta baixa. Segons Ribas, si en aquestes parcel·les que ara estan buides comença a haver-hi activitat, això suposa nous atractius per als promotors per fer-hi pisos, ja que són parcel·les que combinen l'ús residencial amb l'ús per a equipaments comercials.