Detingut per robar la caixa de cabals del Castell de Montsoriu

El jove va aprofitar que el vigilant havia anat a dinar per cometre el furt

Els Mossos d'Esquadra han detingut un jove amb nombrosos antecedents per haver-se endut els diners de la caixa de cabals del castell de Montsoriu. El jove, de 21 anys, i cinc persones més estaven d'excursió visitant l'entorn del castell diumenge al migdia i va aprofitar que el vigilant del recinte anava a dinar per cometre el furt.

Quan el vigilant va tornar, es va adonar que havien buidat la caixa i va avisar els Mossos. A banda de la descripció dels joves sospitosos, el vigilant també va poder descriure la furgoneta. Els Mossos van començar una recerca del vehicle dels sospitosos. Poca estona després, van localitzar la furgoneta a Breda (Selva), amb la col·laboració de la Guàrdia municipal.

Quan els agents van interceptar el vehicle, van identificar els sis ocupants i van fer un registre. Al detingut li van trobar nombroses monedes que provindrien de la caixa de cabals del castell de Montsoriu. El jove, que és d'origen marroquí i veí de Mataró, ha passat a disposició judicial del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Santa Coloma de Farners i ha quedat en llibertat provisional. Acumula més de cinc detencions per fets semblants.


Els altres cinc joves que l'acompanyaven estan identificats i a l'espera que el jutge els prengui declaració per determinar si van ser còmplices del furt o simples testimonis.