Brams i la Banda Municipal de Figueres emocionen el Festival Acústica

La nova agrupació té com objectiu impulsar un conservatori de música professional a la ciutat

Figueres ha estrenat nova orquestra de la mà del Festival Acústica. La Banda Municipal de Figueres, el nom finalment escollit per la formació, ha pujat a sobre d'un dels escenaris del certamen per acompanyar els Brams amb un repertori complet que ha comptat amb algunes de les cançons més conegudes del grup històric com 'Nena de Nicaragua', 'Salvem els pronoms febles' o 'Pólvora'.

El director artístic de la nova agrupació musical, Josep Maria Godoy, ha detallat que la banda pretén impulsar la creació d'un conservatori professional de música a la ciutat el proper any. Les dues formacions han fet vibrar i emocionar els milers d'assistents que s'han reunit a la Rambla de la capital empordanesa.

La nit ha arrencat a ritme d''Aquesta remor que se sent', tot seguit de 'Quan surt el sol', 'Ho endevinaràs', 'Nena de Nicaragua', 'Iogurts desnatats' o cançons tant conegudes com 'Salvem els pronoms febles!', 'Vull per demà' o 'Pólvora', entre moltes d'altres. Gran part de les peces han comptat amb la participació de la nova formació empordanesa, la Banda Municipal de Figueres. L'agrupació, que uneix 37 músics d'entre 15 i 20 anys, s'ha estrenat amb aquest concert comú que ha encisat els assistents. El públic, entregat, ha aplaudit l'esforç dels joves que han fet sonar els seus instruments de vent sota la batuta del segon tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Figueres, regidor d'educació i productor de la formació, Josep Maria Godoy.


"Des de l'Acústica ens van proposar fer un concert amb Brams i una banda i crear aquesta nova formació era un projecte que teníem des de fa temps en ment i vam pensar que era el millor moment per tirar-ho endavant", ha assegurat Godoy. Segons el líder de Brams, Titot Ribera, es tractava d'una gran oportunitat. "La idea de fer concerts amb escoles de musica va començar a Berga però volíem explotar-ho més enllà de les nostres comarques i vam pensar que seria interessant fer-ho amb les bandes de cada lloc on anéssim amb la gira i Figueres no en tenia però això ha estat l'excusa perfecte per muntar la gènesis de la banda", ha comentat. Els dos caps de les formacions musicals han assegurat que hi ha hagut "molt bona sintonia" entre les agrupacions tot i que no han pogut assajar molt abans d'aquest concert.

"Només hem assajat tres cops la banda conjunta i algunes vegades aquest dissabte amb els Brams", ha afirmat Godoy. Aquesta nova banda té l'objectiu d'impulsar la creació d'un conservatori de música professional a la ciutat que ja estigui en funcionament el proper any. "Actualment els músics han d'anar a Girona o Figueres per fer els últims cursos del conservatori i el que volem amb la banda és que els artistes vegin que hi ha la possibilitat de tocar a la ciutat, que hi ha futur i la ciutat tindrà un atractiu més", ha assegurat el regidor. De moment, la banda ja treballa per poder un concert de presentació oficial el dia el proper 20 d'octubre on ja es presentarà amb el seu nom definitiu, la Banda Municipal de Figueres.

"Ara hem de mirar com encaixem perquè la banda ha de tenir un cost molt baix per al consistori", ha apuntat Godoy. La nova agrupació aglutina músics de la Jove Orquestra de Figueres, de l'Orquestra Versatile, de les escoles de música de Castelló d'Empúries o de Blanes. "Concretament l'escola de música de Blanes ens ha ofert un arxiu amb més de 1.000 partitures perquè volem ser una banda simfònica però també fer música alegre o sortir per la ciutat durant les cercaviles", ha valorat. La banda compta amb clarinets, saxofons, trompetes, trombons, una tuba i l'únic que necessiten per acabar de completar la formació és un oboè.

El concert de Brams i la Banda Municipal de Figueres s'ha realitzat durant el dia més fort del festival Acústica que ha comptat amb concerts de Blaumut, Sara Pi, Paco Ibáñez - que ha exhaurit les entrades- o Chambao. Fins ara, el certamen ha mantingut ocupacions mitjanes d'entre el 80 i el 90% en els espectacles de pagament. A més, des del festival asseguren que han notat un increment de l'afluència de visitants i un augment pel que fa a les ocupacions hoteleres i els serveis de restauració de la ciutat. Aquest diumenge es donarà el balanç definitiu dels assistents d'aquesta edició de l'Acústica després del concert final del duet Mali Vanili.