El Numancia trenca la ratxa del Girona

Empat a dos en un partit on els visitants han aconseguit igualar a la recta final

No ha pogut ser. El Girona s’ha quedat a tres minuts, més el temps afegit, de completar el millor inici de la història a Segona Divisió A, però un gol de Sergi Enrich ha fet baixar dels núvols a l’equip local. Els gironins marxen amb 7 de 9 punts possibles i es queden a l’espera dels resultats de la jornada per saber si retenent el liderat. Ricardo Rodríguez només ha tocat un aspecte en l’onze inicial respecte a la golejada (0-3) a camp contrari contra l’Eibar. L’asturià ha donat entrada a Jofre i ha deixat a la banqueta a Juanlu, qui dels 75 partits amb la samarreta blanc-i-vermella només havia jugat deu partits com a suplent.

Natalio feia justícia

El Numancia, amb un estil de joc molt diferent als anteriors rivals del Girona, li ha creat complicacions des del inici del partit als de Ricardo Rodríguez. La mobilitat dels de dalt i la possessió a tres quarts de camp contrari han fet anar de bòlit a la defensa gironina, que ha patit just començar quan una pilota llarga l’ha recollit Natalio per xutar un pèl massa desviat.

Sense la pilota, els locals només han disposat d’una clara ocasió de gol en els primers 25 minuts de partit, quan David Timor ha aprofitat un rebot a les seves cames a la zona del mig del camp per encarar sol la porteria contrària i provar de sorprendre Biel Ribas amb una vaselina, sense èxit.

Des d’aleshores, el Girona ha fabricat per la banda dreta del seu atac la majoria del perill, amb internades constants de Ramalho sense sort. No obstant això, el futbol de la primera meitat ha fet justícia als mèrits del rival i ja a les acaballes, Bedoya ha servit l’esfèrica entre línies a Natalio que, dins l’àrea, no ha perdonat i ha fet passar la pilota per sota les cames de Becerra, qui encaixava el primer gol oficial de la temporada.

Del 4-3-3 al 4-2-3-1

Amb l’entrada de Juanlu i Gerard Bordas, i la retirada de Richy i Jofre; el Girona ha canviat de disposició en el terreny de joc, buscant posar més setge a la porteria de Biel Ribas per remuntar el desavantatge. Ricardo ha apostat per retirar la seva aposta pel trivot i col·locar a tres jugadors ràpids per darrera de Chando, amb un nou doble (Matamala i Timor) pivot.

De seguida s’ha vist com els papers s’han capgirat i el Girona ha fet recular el Numancia, que cada vegada es trobava amb la defensa més a prop de la seva àrea. Bordas ha avisat només d’entrar al camp amb un xut potent que ha fet lluir el porter visitant amb una bona estirada i, minuts més tard, Timor ha fet efectiva la seva cama esquerra per marcar un golàs. El valencià, cedit per l’Osasuna, ha aprofitat un llançament de falta per fer l’empat, ajustant la pilota al pal esquerre de la porteria numantina. Bogeria i calmant

Amb la igualtat al marcador, el Girona ha agafat una dosi d’oxigen per buscar de culminar la gesta. Amb Montilivi a favor, Chando ha avisat amb un xut fluix a les mans del porter visitant. L’empenta, això sí, ha obtingut recompensa al minut 77, quan una magnífica passada de Juanlu l’ha aprofitat Bordas per, al primer toc, picar la pilota per sobre la sortida de Biel Ribas i fer embogir l’estadi. De traca.

Quan semblava que tot quedaria així i el Girona sumaria el seu millor inici a Segona Divisió, Sergi Enrich s’ha encarregat de calmar els ànims amb una magnífica rematada de cap, amb la qual Becerra no hi ha pogut fer res. Amb només el temps afegit per davant, el marcador no s’ha mogut i el Girona ha sumat un punt suat, que podria haver tingut un final feliç.