Mor un home en patir un infart després de banyar-se en una platja de Roses

Amb la d'avui ja són vint les persones ofegades a les platges catalanes durant aquest estiu

Un home ha mort aquest dijous a la tarda a la platja Santa Margarida i el Salatar de Roses, al terme municipal de Roses (Alt Empordà). Segons ha informat Protecció Civil, els fets s'ha produït al voltant de dos quarts de quatre de la tarda, quan l'home, de 46 anys i de nacionalitat francesa, ha entrat a banyar-se i sembla ser que hauria patit un atac de cor.

L'home ha sortit pel seu propi peu de l'aigua però posteriorment ha mort després que els efectius del SEM li practiquessin diverses maniobra de reanimació sense poder fer res per salvar la vida a l'home. En aquest cas, la víctima no ha mort directament ofegada al mar però Protecció Civil la comptabilitza com una persona ofegada. Així, amb la d'avui ja són vint les persones ofegades a les platges catalanes durant aquest estiu.

Els fets s'han produït al voltant de dos quarts de quatre quan l'home ha entrat a banyar-se i sembla ser que ha patit un atac de cor. La seva dona ha entrat a l'aigua per treure'l amb l'ajuda dels socorristes de la Creu Roja, que en adonar-se de la situació han realitzat les primeres maniobres de reanimació. Posteriorment, el SEM, que ha desplaçat un helicòpter i una ambulància, han fet maniobres de reanimació sense poder fer res per salvar la vida a l'home.

Fins al lloc també s'hi han desplaçat quatre patrulles dels Mossos d'Esquadra. Un cop s'ha certificat la mort de l'home, els serveis funeraris s'han fet càrrec del cos.

A la platja on ha passat l'incident hi havia bandera verda i servei de vigilància. En aquest sentit, Protecció Civil insisteix en la recomanació de no banyar-se si la persona es troba malament o està cansada i que es respectin les normes de bany i el color de les banderes.