Girona, escenari del nou espot de la Via Catalana

La campanya porta per nom 'Mou-te per la via'

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) està gravant un altre vídeo per aconseguir omplir els trams més buits de la cadena humana a Terres de l'Ebre. L'espot, dirigit pel realitzador Lluís Danés, es grava a diferents indrets com Girona, Tarragona, Tavertet o les mateixes Terres de l'Ebre i ha d'estar a punt per a la setmana vinent. La presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, ha explicat que l'objectiu és convèncer als indecisos perquè s'apuntin en aquests trams i, fins i tot, demanar als inscrits a la zona de l'àrea metropolitana de Barcelona que canviïn de tram i vagin més al sud.

L'ANC ha fet una web amb horaris de transport públic i amb un fòrum per posar en contacte gent que pugui compartir cotxe. Després del vídeo protagonitzat per persones anònimes animant a participar a la cadena humana a la zona de Terres de l'Ebre, l'ANC ha iniciat la gravació d'un nou espot amb l'objectiu d'arrossegar més gent els dies previs a la Via Catalana.

El rodatge de l'espot, dirigit pel realitzador Lluís Danés, ha començat aquest dijous i, entre d'altres, ha tingut lloc a Girona. Segons ha explicat la presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, entre avui i divendres l'equip es desplaçarà a diferents indrets (Tarragona, Barcelona, Tavertet o Terres de l'Ebre, entre d'altres) per poder rodar. La idea és tenir el vídeo acabat a inicis de la setmana vinent.

L'objectiu de la iniciativa és animar els "indecisos" que encara no s'han apuntat i, especialment, demanar-los que ho facin als trams de Terres de l'Ebre. Segons ha remarcat Forcadell, en aquesta zona del país hi viu menys gent que a ciutat com Sabadell o Terrassa i, aquesta baixa densitat, fa que costi omplir tots els trams.

Forcadell ha explicat que no és que falti gent per fer la cadena sinó que cal que en alguns trams on hi ha molta gent apuntada -com per exemple a Barcelona i l'àrea metropolitana-, hi hagi persones disposades a canviar de tram i desplaçar-se més al sud. "A la gent de comarques no ens costa gens anar a Barcelona si ens hem de manifestar, ara demanem que sigui a l'inversa", ha reflexionat Forcadell.

'Mou-te per la via'

Per facilitar aquesta mobilitat, l'ANC ha elaborat un web amb informació detallada sobre els horaris i possibilitats de transport públic entre els punts més habitats del país fins a les Terres de l'Ebre. També s'ha inclòs informació sobre totes assemblees territorials que han organitzat autocars per desplaçar-se fins a aquesta zona.

La campanya, batejada amb el nom 'Mou-te per la via', té l'objectiu d'oferir tota la informació imprescindible per facilitar els desplaçaments amb transport públic i autocars cap al sud del país a aquelles persones que volen fer possible la Via Catalana omplint els trams amb menys ocupació i no saben com arribar-hi. A més, també s'ha creat un fòrum on els ciutadans poden deixar missatges per compartir cotxe.