Detinguts per robar targetes de crèdit a ancians de Roses des del 2011

En total haurian portat a terme fins a 47 estafes

Els Mossos d'Esquadra van detenir el 24 d'agost tres homes acusats de robar targetes de crèdit i d'estafar, així, diverses persones d'edat avançada a Roses (Alt Empordà). En total, haurien fet 47 estafes.

Els agents van iniciar la investigació després de detectar un increment sobtat d'aquests delictes al municipi amb un modus operandi similar. Tots els casos van succeir en una zona molt concreta de Roses i Empuriabrava, i les víctimes sempre eren gent gran. Els estafador les esperaven a prop dels caixers automàtics i els distreien fent veure que el caixer s'havia quedat la targeta.

En total, es van apoderar de més de 80.000 euros a base de reintegraments i de compres. Els presumptes delinqüents acompanyaven les persones d'edat avançada i, després de simular que el caixer s'havia quedat la targeta, els deien que, per recuperar-la, havien de tornar a introduir el número secret. D'aquesta manera, s'apropiaven tant de la targeta com del codi. 

Els agents van poder detenir aquests tres homes gràcies a un dispositiu de vigilància en un dels caixers on s'havien produït les darreres estafes. A mig matí, van veure un home que entrava al caixer darrere d'una persona gran. Van veure com li robava la targeta i, seguidament, anava a un estanc a fer compres.

A l'estanc, dos homes més, que feien tasques de vigilància, es van apropar al lladre. Van ser detinguts tots tres quan intentaven comprar tabac valorat en 4.500 euros. En el moment de l'arrest, els van trobar 2.600 euros en efectiu i tretze targetes de crèdit de diferents víctimes.

Els detinguts són tres ciutadans francesos que tenen entre 28 i 43 anys.