Els socialistes gironins podran participar a la Via Catalana a títol personal

Juli Fernández ha fet aquesta recomanació als càrrecs orgànics i parlamentaris

El primer secretari dels socialistes gironins, Juli Fernàndez, ha assegurat que veu amb bons ulls que membres del partit puguin anar el dia de la Diada a la Via Catalana que organitza l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) en favor de la independència. Fernández defensa que hi ha molta diversitat en les diferents agrupacions municipals i que al PSC també hi tenen cabuda aquelles opcions en favor de la independència.

Ara bé, pel que fa als càrrecs orgànics i als parlamentaris, el primer secretari ha demanat que si algú pensa assistir-hi que deixi ben clar que ho fa a títol personal i, "en la mesura del possible", que s'expressi en la línia del partit i que defensi el dret a decidir i no la independència. Quan falten dues setmanes per a la cadena humana impulsada per l'ANC, el primer secretari dels socialistes gironins ha volgut marcar la posició del partit a la demarcació.

Juli Fernández ha mostrat "tot el respecte" cap als organitzadors de la Via Catalana i ha dit que és "legítim" que hagin decidit que sigui un acte en favor de la independència i no del dret a decidir. "Jo sempre he estat crític amb què abans que s'hagi convocat la consulta ja es treballi per a una de les dues opcions, però és del tot legítim", ha manifestat.

Fernández ha reconegut que hi ha molta diversitat a les diferents agrupacions municipals del PSC arreu de la demarcació i també ha posat de manifest que alguns dels regidors són independents i no militen al PSC. Per això, ha mostrat el seu "respecte" al fet que tant càrrecs electes com militants puguin anar a la Via Catalana i es declarin independentistes.

Ara bé, en relació als càrrecs orgànics i als parlamentaris gironins, el primer secretari els ha demanat que anteposin a les seves conviccions personals la "coherència del partit". "El PSC defensa el dret a decidir i una consulta legal i acordada, però no la independència", ha recordat. No obstant això, ha dit que no hi ha "cap problema" si algun membre del partit decideix anar a la cadena humana sempre i quan deixi clar que ho fa a títol personal. "Si és possible també demano que expressin que la seva presència és en favor al dret a decidir i no per la independència", ha afegit.

"Crec que la posició de la federació gironina és en favor del consens i el diàleg perquè el partit necessita sumar", ha remarcat Ferndández que, en relació a l'encreuament de declaracions entre membres del PSC dels darrers dies, ha afegit que al partit "no hi sobra ningú". "La federació intenta ser flexible i sumar sensibilitats", ha manifestat el primer secretaris dels socialistes gironins, que creu que el PSC ha de "recuperar el diàleg, el consens i intentar abaixar la crítica interna i donar resposta a la gent".