L'Ajuntament de Torroella de Montgrí mostra el seu rebuig per la sentència del TC

Tots els partits de Girona excepte el PP fan una crida a la unitat

L'equip de govern de l'Ajuntament de Torroella de Mongrí ha col·locat una gran pancarta al balcó del consistori per mostrar el seu rebuig contra la sentència del Tribunal Constitucional (TC). De la mateixa manera, en el transcurs del ple ordinari que tindrà lloc demà al vespre, es presentarà una moció institucional per expressar el rebuig a la sentència i també proposarà que el ple només acati la voluntat que emana de la ciutadania en relació a aquesta qüestió. La moció també assegura que la sentència de TC 'posa punt i final al pacte existent fins el moment entre Catalunya i Espanya, ja que a través de la sentència s’ha modificat la voluntat del poble de Catalunya expressada a través del seu Parlament i posteriorment ratificada per referèndum, tot anul·lant així el reconeixement de la sobirania del poble català, donant per tancada la via autonomista i obrint un nou procés emmarcat en el dret a decidir'.

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí donarà suport d'aquesta manera a la manifestació organitzada a través d'Òmnium Cultural el proper 10 de juliol a Barcelona sota el lema 'Som una nació. Nosaltres decidim'.

Crida a la unitat a Girona sense el PP

Aquest matí convocats amb caràcter d’urgència per l’alcaldessa de Girona, Anna Pagans, s’han reunit en Junta de Portaveus Extraordinària els portaveus dels grups municipals per redactar una declaració conjunta referent a la sentència del TC. El text assegura que es continuarà amb la defensa del contingut íntegre de l'Estatut ja que 'l’Estatut d’Autonomia de Catalunya  és el reflex de l’aspiració majoritària d’autogovern de Catalunya, és l’expressió majoritària de la unitat civil i política del poble de Catalunya i neix del  pacte entre el Parlament de Catalunya i les Corts Generals per definir l’encaix de Catalunya a Espanya a la llum de la realitat del segle XXI'.

El document, al qual s'hi han subscrit tots els grups (PSC, ERC, ICV, CiU) excepte el PP, també encoratja als ciutadans a assistir 'massivament a la manifestació que s’ha convocat per diferents forces polítiques i socials amb la senyera com a pancarta unitària i que servirà per a afirmar la nostra voluntat d’autogovern', explica.

De la mateixa manera, la declaració considera 'necessària la compareixença que durà a terme el President davant del Parlament de Catalunya, per a explicar la seva posició política i les actuacions que cal dur a terme per defensar la voluntat majoritària del poble català'. Finalment el document dóna també suport 'a totes aquelles actuacions que amb caràcter unitari promoguin la societat civil i les institucions catalanes en aquest sentit'.