Troben una plantació amb més de 500 plantes de marihuana en un bosc de Foixà

Els vigilants de camp i els mossos atrapen els seus dos responsables

Els vigilants de camp i els mossos han descobert una plantació amb més de 500 plantes de marihuana, amagada enmig del bosc a Foixà (Baix Empordà). Durant un patrullatge per la zona de Sant Llorenç de les Arenes, els guardes van trobar un cotxe amb el capó aixafat que encara tenia el motor calent. Els guardes van alertar una patrulla i, resseguint un corriol, es van trobar amb una autèntica plantació de marihuana.

Hi havia fins a nou camps d'uns 30 metres quadrats, envoltats de tanques elèctriques. En una mena de cabana, feta amb canyes i plàstics, els dos responsables de la plantació manipulaven diversos cabdells. Els mossos els han detingut per un delicte contra la salut pública. La plantació de marihuana es va trobar ahir pels voltants de les tres de la tarda. Els guardes rurals de l'equip Guarderio-Girona estaven fent ronda per la zona de Sant Llorenç de les Arenes, un dels nuclis que té Foixà (Baix Empordà). Aquest servei s'emmarca dins el dispositiu que han contractat diversos pobles per prevenir robatoris al camp durant aquesta època.

En un costat del camí, els dos vigilants van trobar un vehicle amb el morro aixafat. Quan s'hi van acostar i van tocar-ne el capó, van veure que encara estava calent. Als vigilants els va semblar sospitós i van decidir alertar els Mossos d'Esquadra. "Ens vam pensar que es podria tractar d'un vehicle que hagués estat involucrat en un accident", explica el coordinador dels guardes a la demarcació, Xavier Aupí.


Una patrulla d'agents va anar fins al lloc i, després de comprovar-ne la matrícula, van veure que el seu propietari estava relacionat amb delictes contra la salut pública. De fet, els vigilants tenien constància que per la zona s'hi podria cultivar marihuana, perquè així els hi ho havien fet saber alguns veïns del poble. Per això, vigilants i mossos van decidir resseguir un corriol ple de bardisses que hi ha per la zona i que dóna a la riera.

Al cap d'uns 200 ó 300 metres, les dues patrulles es van trobar de cara amb una autèntica plantació de marihuana. "Estava formada per nou camps, d'uns 30 metres quadrats, tots envoltats d'una tanca elèctrica per evitar que animals com ara els senglars s'hi poguessin acostar", concreta Aupí . A més, la plantació també disposava d'una bomba d'aigua submergida.

Plantes de fins a dos metres i mig

En total, hi havia 518 plantes de marihuana, d'entre 20 centímetres i fins a dos metres i mig d'alçada. "És una plantació que feia temps que hi era, perquè algunes de les plantes feia més d'un any que s'hi havia plantat", concreta el coordinador dels guardes rurals.

A la plantació també hi havia una mena de barraca, feta amb canyes i plàstics, on s'hi guardaven fertilitzants i eines de cultiu. Va ser allà on les dues patrulles van veure-hi dos homes, que eren els qui s'encarregaven de les plantes, manipulant diversos cabdells i introduint-los en una bossa de plàstic de grans dimensions.

Es tractava de dos joves magribins, de 20 i 31 anys, veïns de la capital del Baix Empordà. Els mossos van detenir els dos homes per un delicte contra la salut pública i els van traslladar fins a les garjoles de la comissaria de la Bisbal. Mentrestant, els dos guardes rurals es van quedar custodiant la plantació fins que els agents d'investigació van anar fins al lloc i es van fer càrrec de les actuacions.