Activada la prealerta de l'Inuncat per tempestes aquesta tarda

Tres comarques gironines es podrien veure afectades

Protecció Civil ha activat cap a dos quarts de dotze d'aquest migdia la fase de prealerta del pla Inuncat per pluges que podran ser intenses fins aquest dilluns al vespre a gran part del país, a excepció de les Terres de l'Ebre, el nord de Girona i comarques de Lleida.

Durant el matí i migdia les pluges més intenses cauran al litoral i prelitoral de Barcelona i Tarragona i a la tarda es poden estendre pràcticament arreu del país. En aquest sentit, el Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís per tempestes, que podran acumular més de vint litres en només mitja hora.

Davant de la meteorologia adversa, protecció Civil ha demanat prudència als ciutadans perquè no s'acostin sobretot a prop de rius i rieres. Així mateix, Protecció Civil ha avisat els municipis afectats per la situació de risc i s'informarà de l'evolució del temps a càmpings, acampats i a persones que es troben de colònies.

Tres comarques gironines

Les comarques del Ripollès, Garrotxa i Selva serien les més afectades de la demarcació de Girona on s'hi podrien registrar fins a 20 litres per metre quadrat en poc més de mitja hora.

Les afectacions a la resta de comarques serà menor o ni tant sols registraran episodis de pluja.