Les pluges causen una vintena de sortides dels Bombers

La majoria han estat per inundacions de poc abast a baixos d'edificis

Les pluges que des de primera hora de la tarda ruixen el Pirineu, el Prepirineu i les comarques gironines han ocasionat una vintena de sortides dels Bombers per atendre inundacions de poc abast a baixos d'edificis.

En concret, una desena de les sortides han estat a la comarca de la Cerdanya, sis a la de l'Alt Empordà i quatre a la de la Garrotxa. A Besalú (Garrotxa), els Bombers han hagut d'ajudar unes persones a sortir del vehicle on viatjaven, que havia quedat aturat per l'aigua. Pel que fa a precipitacions, a Molló (Ripollès) s'han acumulat 23,7 litres per metre quadrat en mitja hora.

Altres dades destacades són les que s'han registrat a Cabanes (Alt Empordà), amb 17,5 litres per metre quadrat en mitja hora. Les tempestes han anat travessant la zona nord del país des de la Cerdanya cap a l'Alt Empordà, en un trajecte que també ha afectat les comarques de la Garrotxa i Osona. Localment hi pot haver hagut calamarsa.


A la resta de comarques gironines, les tempestes també han anat acompanyades de ratxes de vent intenses, que en ocasions han fet que diversos conductors s'aturessin als vorals de les carreteres o es refugiessin a l'interior de túnels fins que amainessin. Des de Protecció Civil també s'ha indicat que el telèfon 112 ha rebut 33 trucades relacionades amb l'episodi de pluges, principalment de les comarques de la Cerdanya, la Garrotxa i l'Alt Empordà.

Vídeo d'un veí de Figueres enregistrat a la Rambla, aquesta tarda:


© Joan Marmaneu