Sis detinguts a l'operatiu 'Marlès' de Lloret de Mar

També s'han interposat cinc denúncies per prostitució i vint més per drogues i venda ambulant

Els mossos i la Policia Local de Lloret de Mar (Selva) han detingut sis persones per delictes diversos i han interposat una trentena de denúncies -de les quals, cinc per prostitució- durant l'operatiu de seguretat específic a la zona d'oci nocturn. El dispositiu, batejat amb el nom de 'Marlés', se centra sobretot a l'avinguda on es concentren les discoteques i els carrers adjacents.

D'ençà que al 2011 aquesta zona es va convertir en escenari d'autèntiques batalles campals, policia i ajuntament han intensificat els controls i endurit les ordenances per evitar que es repeteixin situacions similars. Allò que s'ha trobat més ha estat droga i venedors ambulants que oferien la mercaderia de forma il·legal. D'ençà que a l'estiu del 2011 l'avinguda Just Marlés de Lloret es va convertir en l'escenari d'autèntiques batalles campals, propiciades per l'alcohol, policia i ajuntament lluiten per evitar que la situació es torni a repetir. El consistori ha endurit les ordenances i els agents porten a terme controls i dispositius periòdics, sobretot coincidint amb els mesos d'estiu i l'arribada en massa de turistes joves al municipi.

El darrer d'aquests operatius, batejat amb el nom de 'Marlés', s'ha portat a terme entre els dies 25 de juliol i 5 d'agost. Durant aquesta setmana i mitja, Policia Local i Mossos d'Esquadra (tant de les comissaries del voltant com de la brigada mòbil) van controlar tant l'avinguda on es concentren les discoteques com els carrers adjacents.

Aquest dispositiu ha permès fer sis detencions per delictes diversos (furts, lesions, tracte denigrant o robatori violent) i també interposar una trentena de denúncies per diferents il·lícits. El llistat se subdivideix en quinze denúncies interposades per venda ambulant, sis per tinença i consum de drogues, cinc per prostitució i tres per comportament incívic.

Multes de fins a 3.000 euros

En tot allò que fa referència als serveis sexuals a la via pública, l'ordenança preveu multes d'entre 750 i 3.000 euros tant per a les prostitutes com per als clients. Pel què fa a la venda ambulant, aquí l'import de les sancions per a aquells qui parin la mercaderia en ple carrer s'enfila fins als 1.500 euros.

L'operatiu 'Marlès' també ha permès atrapar dues persones estrangeres que es trobaven en situació irregular, a qui s'ha traslladar a dependències de la policia espanyola. A més, durant els dies que ha durat el dispositiu, també s'han fet 47 identificacions.