El Consell de Ministres aprova la modificació del conveni per ampliar la dessalinitzadora de la Tordera

S'hi destinarà un total de 290 milions d'euros

El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimarts l'addenda de modificació del conveni de gestió directa d'Aigües de les Conques Mediterrànies (Acumed), que permetrà iniciar les obres de creació de la dessalinitzadora de Foix (Garraf) i d'ampliació de la Tordera ubicada a Blanes (Selva).

Això permetrà una inversió total de 513 milions d'euros (MEUR), 223 per a construir la primera planta i 290 per a la segona, i que seran finançades amb fons europeus en concepte de crèdits que caldrà retornar.

L'ampliació de la planta de la Tordera permetrà reduir progressivament el transvasament del Ter a Barcelona, que permetran incrementar el cabal ambiental, l'autosuficiència a la demarcació de Girona i reduir les extraccions dels aqüífers del Maresme i de la Tordera.

Amb l'ampliació de la planta de la Tordera, a més, es passarà a tractar 60 hectòmetres cúbics d'aigua anualment, fet que permetrà triplicar la seva capacitat actual. La previsió és que les obres d'ampliació acabin a finals de l'any 2028.