El Festival Ítaca tanca la 12a edició amb 28.000 assistents i cinc 'sold out'

Sílvia Pérez Cruz clou un certamen per on han passat Triquell o Clara Peya

El Festival Ítaca ha tancat la seva dotzena edició aquest diumenge amb el concert de Sílvia Pérez Cruz a Calella de Palafrugell (Baix Empordà). La cantant palafrugellenca ha exhaurit entrades i ha aplegat 2.000 persones a la platja de Port Bo.

El festival, que ha gaudit d'una quinzena d'actuacions repartides a diferents municipis de l'Empordà, tanca edició sumant 28.000 assistents i exhaurint entrades a cinc dels sis concerts de pagament.

El Festival Ítaca d'enguany, que va arrencar el 30 de març, ha reunit grups i artistes com Triquell i Les Que Faltaband a l'Escala, Maria Jaume a Gualba, diversos concursants del programa 'Eufòria' de TV3 a Corçà, Clara Peya a la Pera i l'especial Ítaca Sant Joan a l'Estartit.

Sílvia Pérez Cruz ha pujat a l'escenari que la nit abans havia acollit l'emblemàtica cantada d'havaneres de Calella i ho ha fet acompanyada del contrabaixista Bori Albero i de la violoncelista Marta Roma per presentar el seu darrer àlbum, 'Toda la vida, un día' amb la complicitat del trobador cubà Roly Berrio, amb qui ha fet duet per interpretar 'Nombrar es imposible' i 'Panadero'. La cantant ja va ser al festival en aquest mateix indret fa 11 anys, a la segona edició.