Ripoll es nega a unificar criteris pel que fa a l'empadronament

Sílvia Orriols qualifica la proposta d'Igualtat i Feminismes d'"estrafolària"

L'alcaldessa de Ripoll, Sílvia Orriols, ha rebutjat adherir-se al decàleg que s'ha impulsat des del Departament d'Igualtat i Feminismes per garantir l'empadronament a Catalunya. En una piulada a X, Orriols qualifica el document d'"estrafolari" i argumenta la seva negativa perquè comportarà "empadronaments fraudulents".

A més, titlla les mesures que es recullen al decàleg de "temeràries i irresponsables". Així mateix, l'alcaldessa manifesta "estupefacció" per una proposta que, segons diu, comportarà la tramitació d'empadronaments "ficticis que no se cenyeixen a la realitat". Segons Orriols, quan algú es vulgui empadronar a Ripoll es "faran comprovacions" perquè el document "no contingui dades errònies ni inventades".

El decàleg en qüestió, impulsat pel Departament d'Igualtat i Feminismes, es va gestar en el marc d'una cimera sobre l'empadronament que es va celebrar el mes d'abril en què hi van participar diferents municipis de més de 75.000 habitants del país.

Aquest treball amb el món local ha fet que al decàleg ja s'hi hagin adherit l'Associació de Micropobles de Catalunya, així com els Ajuntaments de Barcelona, Girona, Lleida, Reus, el Prat de Llobregat o altres ens com la Diputació de Tarragona o la Secretaria de Governs Locals de la Generalitat.

En els darrers dies, el text ha arribat via correu electrònic des del Departament a tots els ajuntaments de Catalunya per si tenen la voluntat d'adherir-s'hi. A més, des dels serveis territorials es faran presentacions per donar a conèixer el text.