Salellas: ''La Font de la Pólvora no és el Bronx, però hi cal una intervenció general i estructural''

L'alcalde de Girona es lamenta de la facilitat en què entren armes al barri

L'alcalde de Girona, Lluc Salellas, ha assegurat aquest matí que el barri de la Font de la Pólvora "no és especialment conflictiu" i que en cap cas se'l podria comparar al Bronx de Nova York.

Així ho ha expressat durant una entrevista a El Món a RAC1 de Jordi Basté on sí que ha posat damunt la taula la necessitat d'aplicar una "intervenció general i estructural" al barri "en l’àmbit social, de seguretat, d'habitatge i d'urbanisme", després del tiroteig mortal registrat diumenge a la nit on van morir dues persones i dues més van ser ferides greus.

El batlle considera que els fets no són "normals ni habituals" a la Font de la Pólvora, un barri on ha confessat hi ha "molta precarietat" i "pobresa" on sí que és cert que "en alguns punts es delinqueix", però que això no seria la tònica habitual.

Amb tot Salellas ha qualificat de "molt greu" que hi hagi armes com el fusell AK-47 amb el que es va perpetrar el crim a la ciutat. "Com arriba una arma com aquesta a un barri nostre? Qui ho permet? Com funciona el mercat negre? Com és que els cossos de seguretat de l’Estat que més competències tenen, no estan actuant a temps davant un fenomen com el tràfic d’armes?", s'ha preguntat l'alcalde.

"Més enllà de tota la bona feina que fa la Conselleria i les policies municipals, arriba un punt que ens sobrepassa. Aquí hi ha un ministre de l'Interior i un Estat amb unes competències que ha d’explicar com és hi ha armes d’aquest tipus a la nostra ciutat", ha reblat.