'Respirar fons', primera cançó oficial del Festival Strenes amb lletra d'un estudiant gironí

L'autor és Blai Vidal de La Salle de Girona

El Festival Strenes de Girona fa pública la seva primera cançó oficial. La peça, amb lletra inèdita, és fruit d'un projecte educatiu en què han participat artistes com Els Amics de les Arts, Ginestà, Triquell, Jim i Mariona Escoda, fent classes magistrals a prop de 300 alumnes de vuit instituts gironins.

Aquestes xerrades han servit perquè es presentessin 206 lletres, d'entre les que un jurat n'ha escollit la peça guanyadora: 'Respirar fons', amb lletra de l'estudiant Blai Vidal (La Salle Girona); música i producció del productor gironí HugSoundila i veu de la cantant gironina Serenasounds. La voluntat és que aquest projecte de 'La cançó de l'Strenes' tingui continuïtat cada any durant les futures edicions del festival.

La cançó que s'ha creat en el marc del Festival Strenes de Girona és una reivindicació de la vida lenta enfront d'una societat que és una cursa constant cap a la necessitat de rebre "m'agrades" a través de les xarxes.

L'estudiant Blai Vidal autor de la lletra, ha explicat que "parla bàsicament de com de ràpid ens fa anar la societat". I ha afegit: "Està bé parar, respirar, pensar profundament en les coses que ens passen a la vida".

Els instituts que han participat en la creació d'aquesta cançó són Bell Lloc, Carles Rahola i Llorens, Ermessenda de Girona (seu Cartanyà i seu Can Prunell), Fedac Sant Narcís, La Salle Girona, Narcís Xifra i Masmitjà, Santa Eugènia i Santiago Sobrequés i Vidal. Segons l'organització, l'objectiu de la iniciativa és el de "continuar cohesionant el festival amb Girona" i, per això, es repetirà anualment.

  • Escolta la cançó 'Respirar fons'