La PAH es fa sentir davant de la ministra Ana Pastor

Han realitzat talls intermitents a la N-II a l'alçada de Fornells de la Selva

Les entitats socials de les comarques gironines han viscut aquest dimarts una intensa jornada reivindicativa. Membres de la PAH i de la Xarxa de Lluita pels Drets Socials s'han aplegat a les portes del Palau de Justícia de Girona per reclamar que no s'executi el desallotjament del bloc alliberat per la PAH a Salt.

Els concentrats han reclamat que la justícia "miri al carrer" i deixi de fer costat als poderosos.

Posteriorment, la protesta s'ha traslladat a la N-II al seu pas per Fornells de la Selva on s'han fet talls intermitents de la circulació coincidit amb la inauguració per part de la ministra de Foment, Ana Pastor, de l'enllaç que connecta l'autopista AP-7 amb l'A-2 a Fornells de la Selva.

Entitats socials de les comarques gironines s'han aplegat aquest matí a les portes del Palau de Justícia de Girona per reclamar que es tiri enrere la decisió judicial de desallotjar el bloc de pisos alliberat per la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) a Salt. En aquest sentit, tant els membres de la PAH com els de la Xarxa pels Drets Socials (XDS), que agrupa una vintena d'entitats socials de la ciutat de Girona, han reclamat que "per una vegada" la justícia "miri al carrer" i sigui sensible amb la realitat social que es viu al país.

L'acció reivindicativa, en la que hi han participat una cinquantena de persones, ha consistit en una 'performance' en la que els concentrats, desprès de cantar 'l'Estaca' de Lluís Llach, han simulat trencar amb les cadenes "amb que la societat oprimeix els més dèbils". Posteriorment, Sebastià Parra, de la XDS, ha fet la lectura d'un manifest que al final de l'acte els representants de les associacions han registrat al Palau de Justícia.

En el manifest, i com ha explicat Parra, les associacions signants reclamen a la justícia que "surti dels despatxos" i baixi al carrer per conèixer de primera mà la realitat que viuen centenars de famílies a Catalunya que no tenen garantit un dret bàsic com és el de l'accés a un habitatge digne. Per això han reclamat que l'Audiència de Girona faci marxa enrere i no executi el desallotjament del bloc ocupat per la PAH a Salt on hi viuen 16 famílies amb fills.

Talls a la N-II

Posteriorment a l'acte que s'ha fet al Palau de Justícia de Girona, els concentrats s'han desplaçat a la N-II al seu pas per Fornells de la Selva. Aquesta acció, que no estava programada, s'ha fet per coincidir amb la visita que la ministra de Foment, Ana Pastor, ha fet per inaugurar l'enllaç que connecta l'autopista AP-7 amb l'A2 a Fornells de la Selva.

L'acció ha consistit en fer talls intermitents de la via per explicar als conductors que hi passaven les reivindicacions de la PAH i de la resta d'entitats socials. En aquest sentit, Marta Afuera, de la PAH, ha denunciat que la ministra de Foment s'hagi desplaçat a Girona per inaugurar "un simple enllaç de l'autopista" quan l'estat de la N-II en el seu conjunt és "una vergonya". A més, Afuera ha criticat que mentre moltes famílies corren el risc de ser desnonades a Salt, Ana Pastor s'hagi acostat a les comarques gironines a "fer-se la foto" i no a buscar solucions als problemes reals de la gent.

En aquest sentit, Marta Afuera ha assegurat que a qui s'hauria de desnonar del poder és al PP per "corrupte i tòxic" i per posar en perill el bon funcionament de la societat i no a les famílies que per culpa dels excesos de la classe dirigent no poden accedir a un habitatge digne. És per això que Afuera ha assegurat que la PAH continuarà "amb la lluita" perquè tenen raó i perquè només amb accions com la d'aquest dimarts aconseguiran "obrir els ulls dels poderorsos".