Descoberts dos horts transformats en plantacions de marihuana

Els agents han comissat 337 plantes i han detingut els qui s'encarregaven de fer-les créixer

La Guàrdia Civil ha descobert dos horts a l'Alt Empordà que s'havien convertit en autèntiques plantacions de marihuana. Després de tenir sospites que hi havia llocs de la comarca amb camps que amagaven aquest tipus de plantacions, els agents van fer una inspecció a finals de la setmana passada per la zona de Llers i Cabanes. A cadascun d'aquests dos pobles, la Guàrdia Civil va confirmar les seves sospites.

En total, els agents han comissat 337 plantes de marihuana -repartides en dos horts de la zona- i han detingut els qui s'encarregaven de fer-les créixer. Tant en un lloc com a l'altre, les plantes feia temps que hi eren. Una prova que ho demostra és que en conjunt han arribat a pesar més d'una tona. Segons informa la Guàrdia Civil, des de feia dies el cos sospitava que als camps situats a la zona de Llers i Cabanes s'hi podien amagar plantacions de marihuana. Per això, diversos agents van anar a inspeccionar les àrees de conreu d'aquests dos municipis. I a cadascun d'ells, les seves sospites es van confirmar.

Dijous passat, la Guàrdia Civil va fer una inspecció per la zona de Llers. Allà, hi va descobrir un hort on hi creixien 157 plantes de marihuana. Els agents van detenir-ne el responsable i van arrencar totes les plantes (que, en total, van arribar a pesar 300 quilos).

La troballa més important, però, es va fer l'endemà a la zona de Cabanes. Aquí, en un altre hort, els agents hi van descobrir 180 plantes de marihuana, totes de gran alçada, que van arribar a pesar 900 quilos. La Guàrdia Civil, com ja havia fet a Llers, també va detenir l'encarregat de tenir cura de la plantació.

Els agents han obert diligències per un delicte contra la salut pública i han traspassat el cas al jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres.