Reprenen les tasques de recerca de la serp pitó desapareguda a Riells

L'alcalde comenta que estan a l'espera d'un gos coniller que ajudarà a buscar-la

L'alcalde de Riells i Viabrea (Selva), Josep Maria Bagot, ha explicat que s'han reprès les tasques de recerca de la serp pitó albina desapareguda ara fa una setmana a la urbanització Junior Park. El batlle demana "tranquil·litat" a la població i assegura que es tracta d'una espècie "inofensiva". Tot i això, aquest dissabte diversos veïns, agents rurals, Mossos i efectius de la Guàrdia Municipal han tornat a la zona on va ser vista per últim cop per un veí.

En principi, els voluntaris desbrossaran tot l'espai i utilitzaran un gos coniller per buscar la serp. "No sabem si la serp encara es troba per aquest espai i a més s'ha de sumar-hi la dificultat que la zona és molt boscosa", assegura Bagot. Aquest divendres unes 15 persones entre efectius dels Mossos d'Esquadra, vigilants de la Guàrdia Municipal de Riells i Viabrea, Agents Rurals i veïns del poble van buscar per la zona on s'havia vist per últim cop la serp sense èxit.

En aquest cas, tots els voluntaris van anar repassant el terreny i netejant la zona i parcel·les buides del voltant per millorar la visibilitat. Segons l'alcalde, aquest dissabte no hi havia suficients efectius dels mossos o els agents rurals per dedicar-se a aquest afer i han decidit continuar la recerca amb l'ajuda de diversos veïns del poble i del servei municipal de vigilància.

En principi, les tasques es focalitzaran en desbrossar tot l'espai i, amb l'ajuda d'un gos coniller, intentaran localitzar la serp desapareguda. "Ens basem amb les dades d'un veí que va dir que va veure ara una serp similar a la desapareguda ara fa uns tres dies enmig de la urbanització Júnior Parc i Royal Parc", ha explicat el batlle. No obstant això, Bagot assegura que no saben si la serp encara continua en aquesta zona o s'ha mogut cap al municipi de Gualba. "L'animal va desaparèixer ara fa més d'una setmana, és inofensiva però no sabem cap a on ha anat perquè els propietaris van donar l'avís de la seva desaparició molt més tard", ha apuntat. Per això, el batlle comenta que pot ser que la serp s'hagi mogut de la zona i es trobi en algun altre punt del municipi. A més, s'afegeix el fet que la zona per on es busca la serp és molt boscosa i hi ha un rec.

"Tot i això, vull tranquil·litzar a la població perquè aquesta mena de pitons són inofensives, no ataquen a la gent i es poden quedar enroscades durant dies fins que surten a menjar durant la nit", ha explicat. Aquest dissabte esperen localitzar l'animal amb l'ajuda d'un gos coniller. "Encara no sabem a quina hora podrem comptar amb l'animal però esperem poder-ho fer aviat, això és l'únic que podem fer des del municipi", ha comentat.

2,5 metres i 10 quilos de pes

La serp desapareguda - de 2,5 metres de llargada i deu quilos de pes- es va escapar d'una casa del poble situada al carrer Vicente Alexandre ara fa més d'una setmana. No obstant això, els seus propietaris no van posar-ho en coneixement de les autoritats fins aquest divendres. De moment, els Mossos d'Esquadra ja han obert diligències als propietaris per una falta de desatenció a l'animal exòtic.