Enxampen dos caçadors furtius als Aiguamolls de l'Empordà

Havien atrapat una cinquantena d'ocells amb sis xarxes japoneses

Els Agents Rurals han enxampat a dos caçadors furtius d'ocells fringíl·lids que utilitzaven sis xarxes japoneses per atrapar aus a prop de la reserva natural integral dels Estanys de Vilaüt, dins del Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà. Els agents van sorprendre els dos detinguts que carregaven sis xarxes, 42 caderneres, cinc verdums i un gafarró.

Els furtius utilitzaven saques plenes de branques on col·locaven els ocells per traslladar les captures, un mètode poc habitual ja que, normalment, els caçadors utilitzen gàbies. Les xarxes japoneses estan prohibides perquè no discriminen les espècies - permet agafar animals protegits - i pot causar un llarg patiment als animals atrapats. Els efectius dels Agents Rurals van sorprendre els dos caçadors furtius i van comissar tot el material que carregaven. Els caçadors ja havien atrapat a diverses aus, en concret, 42 caderneres, cinc verdums i un gafarró. Aquests exemplars d'ocells fringíl·lids, un cop anellats, van deixar-los en llibertat a la zona on havien estat capturats.

Els dos caçadors utilitzaven un mètode poc habitual per traslladar i ocultar les seves captures. Els detinguts utilitzaven unes saques plenes de branques on col·locaven els agents i així els transportaven d'un lloc a l'altre. Des del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural destaquen la col·laboració dels pagesos de la zona que aporten informació bàsica per detenir aquesta mena de caçadors furtius.

Segons els agents rurals, el mètode de captura amb xarxes japoneses és un art de caça prohibit perquè no és selectiu, no discrimina l'espècie a capturar i, per tant, permet agafar espècies cinegètiques, espècies protegides o animals de companyia. A més, es tracta d'un mètode que no produeix la mort de manera immediata i pot causar un llarg patiment als animals.