Detingut el conductor d'un cotxe després de patir un accident per anar begut

Una dona que viatjava en el vehicle sinistrat va quedar ferida greu

Els Mossos d'Esquadra van detenir diumenge passat a Quart (Gironès) el conductor d'un cotxe que va patir un accident per anar begut. Es tracta d'un veí de Cassà de la Selva, de 25 anys i de nacionalitat boliviana, acusat d'un delicte contra la seguretat del trànsit i un delicte de lesions imprudents.

Els fets es van produir cap a dos quarts de sis de la matinada del mateix diumenge al quilòmetre 25,5 de la carretera C-65, al terme municipal de Quart. Una patrulla va anar al lloc dels fets per tal d'atendre un avís d'accident de trànsit i en arribar-hi van localitzar un vehicle que havia sortit de la via i, posteriorment, havia bolcat.

El conductor estava ferit lleument i la noia que l'acompanyava va quedar ferida en estat crític.


Un cop els serveis mèdics van atendre els ferits, els mossos van fer la prova d'alcohol al conductor del turisme, que va donar un resultat positiu de 0.66 mg d'alcohol per litre d'aire expirat. Al ser un conductor novell aquest resultat quadruplicava la taxa màxima permesa, que en el seu cas era de 0.15 mg/l.

Durant la tarda del 4 d'agost el conductor va ser donat d'alta a l'Hospital Josep Trueta de Girona i va quedar detingut com a presumpte autor d'un delicte contra la seguretat viària, amb una infracció tipificada al Codi Penal per conduir sota els efectes de l'alcohol.

A més, també li van imputar un delicte de lesions imprudents, atès que l'ocupant del turisme continuava ingressada al centre sanitari, en estat crític.

El detingut, sense antecedents, va passar el dia 5 d'agost a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona, que va decretar la seva llibertat amb càrrecs.